IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти вдъхновение: Домашната маска на Хали Бери

26 август 2020 14 30

Актрисата сподели тайната си рецепта

Снимка: БГНЕС

Актрисата Хали Бери се отнася сериозно към грижата за кожата си. Тя почиства лицето си два пъти на ден и пие костен бульон, за да забави стареенето и да изглежда винаги перфектно. Съвсем наскоро звездата започна и своя поредица в социалната мрежа Instagram, където споделя съвети за красота с последователите си. 

Последният епизод беше посветен на интервю с дерматолога Олга Лоренцин, която разкри няколко тайни и трикове, които помагат на Бери да запази кожата си чиста и бляскава. Първото и най-важно нещо е, че актрисата екфолира лицето си безмилостно и превръща действието в ежедневен ритуал. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Освен че използва ексфолиращите продукти на Олга, Хали си приготвя и домашна маска за лице, която има противовъзпалнително действие. За да зарадва феновете си, които искат да приличат на нея, звездата сподели рецептата за маската. Хубавото е, че продуктите са достъпни за всеки, а направата не отнема много време.

Ето и продуктите:

1 с.л. пълномаследно кисело мляко (може да се замени и с кокосово мляко)

1 с.л. мед

За суха кожа: Добавете резен авокадо и няколко капки авокадово масло

За кожа, склонна към акне: Добавете малко въглен на прах

По желание: Добавете няколко капки течен хлорофил, за да се преборите с черните точки и да намалите възпалението. 

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в подходяща купа.

Нанесе маска върху чиста кожа. Не забравяйте да сложите и върху врата си.

Оставете да подейства за 15-20 минути. 

"Тази маска е богата на пробиотици, които помагат на кожата да се бори със запушените пори. Медът е естествен овлажнител - привлича вода от въздуха към лицето", пише Хали в публикацията. Киселото мляко пък съдържа млечна киселина, коятно нежно ексфорлира и премахва мъртвите кожни клетки. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Олга Лоренцин съветва да нанесета маска, след което да се отпуснете във ваната или пък да си вземете горещ душ за 5-10 минути, преди да изплакнете лицето си. По този начин ще постигнете най-добри резултати. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари