IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Шарън Стоун и грижата ѝ за кожата

24 септември 2020 12 30

Тя е на 62, но изглежда доста по-млада

БГНЕС

„Не искам да бъда „неостаряваща красавица“, а най-добрата жена на моята възраст“. Това коментира Шарън Стоун, която през март тази година навърши 62. Въпреки това, на външен вид тя изглежда доста по-млада, което дължи на своя начин на живот и специалните грижи, които полага за себе си. 

Заради образа ѝ в драмата „Ratched“, тя влиза отново във форма, като на много от снимките я оприличават на попиконата Мадона. Извън работата обаче често може да я видим без грим, само с червило или гланц по устните, защото тя не се притеснява от естествената си красота. 

„Никога не съм се замисляла сериозно дали съм хубава или не. Знам обаче един вълшебен трик, за да създам впечатление, че наистина съм хубава. Когато жената влиза в стаята, присъстващите реагират не на нейната хубост, а на силата и енергията, които излизат от нея“, споделя холивудската звезда.

Стоун, която е майка на три деца и е определяна за секссимвол, разкрива още, че не иска да изглежда така, както сме я виждали преди няколко години в Холивуд.

Как се грижи за кожата си тя? 

Минимална грижа рано сутрин 

„Аз не правя много неща сутрин“, казва тя пред The New York Times, като уточнява, че просто си мие зъбите и лицето с вода, което е напълно достатъчно за нея за старта на деня. 

Държи на овлажнителя 

По думите ѝ, ако е научила нещо от майка си, това е, че добрият овлажнител прави чудеса с кожата. Ето защо тя използва един и същи крем още от 12-годишна. 

Стоун разказва пред Allure, че майка ѝ е била дистрибутор на популярна марка козметика и й подарила голямо бурканче с овлажняващ крем. 

„Слагай си това сутрин и вечер и ще ми благодариш до края на живота си“, спомня си Шарън и посочва, че държи на овлажнителя, който не пропуска да сложи нито ден. Той прави кожата ѝ по-пухкава и сияйна. 

Слънцезащитата е задължителна 

Стоун изтъква важността на слънцезащитните продукти в грижата за кожата. Те не само забавят признаците на стареене, но и предпазват от образуването на пигментни петна и рак. Освен това подобряват текстурата на кожата. 

Актрисата обяснява, че използва слънцезащитен крем с фактор 15. 

Тя обожава да ползва скраб

На селфитата, публикувани в социалните мрежи, Стоун изглежда доста добре. Кожата ѝ е сияйна, което се дължи до някаква степен и на скрабовете, които употребява. Тя ги включва в рутинната си грижа по време на душ. 

По думите на Стоун, тя има отворени няколко ексфолианта за тяло в банята си, защото не пропуска да премахне мъртвата кожа поне 2-3 пъти седмично. 

Когато ползва вана, звездата обожава да слага пяна, а след излизане от водата подсушава с мека кърпа и задължително нанася лосион. 

Хидратиращ грим 

Стоун, която дълги години е ползвала услугите на най-различни гримьори, знае, че някои неща изсушават допълнително кожата. Ето защо тя се доверява на основа за грим или фон дьо тен с овлажняващи съставки, които подхранват кожата на лицето. 

Красотата идва отвътре

За звездата красотата започва отвътре, така че тя държи на по-здравословния начин на живот, за да има хубаво излъчване и да се чувства добре. Актрисата избягва силно преработени храни, кофеин, газирани напитки и употребата на алкохол. 

„Ям месо и черен шоколад. Слагам захар в чая си, когато поискам“, посочва тя. 

Поради това, че ѝ откриват целиакия, Стоун не яде храни с глутен. 

Що се отнася до спортуването, актрисата е категорична, че няма да я видите на пътеката във фитнеса. Вместо това тя предпочита да ходи на пилатес, както и да танцува. 

„Важно е да имате философия, или начин на живот, или вяра, които да ви поддържат балансирани. За мен това е будизмът“, допълва тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари