IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оформяне на вежди – къде грешим?

25 септември 2020 10 30

Не ползвайте увеличително огледало

IStockphoto

Всяка жена иска да има перфектните вежди. Макар че през 2020 г. по-естествено изглеждащите и рошави са на мода, много от нас няма как да пропуснат използването на пинсета. Макар и за няколко косъмчета, тя е необходима поне през ден. В желанието си да изглеждаме добре, понякога ние прекаляваме с нея и с някои други средства за оформяне. 

Понякога само един чужд поглед е достатъчен, за да ви насочи колко точно да отнемете с пинсетата, но когато той липсва, може да се получи прекомерно скубане. В резултат на него веждите са доста по-тънки и безформени – нещо, което може да промените едва след няколко дни или седмици. 

Къде най-често грешим при оформянето на веждите? 

1. Оставяне на голямо разстояние между веждите 

жена, вежди,

Pixabay

Пространството между двете вежди понякога е пълно с малки косъмчета, голяма част от които трябва да бъдат отстранени. За да го направите правилно, е хубаво да „начертаете“ мислена линия, която да следвате. Поставете апликатор или молив за очи на линията на вътрешния очен ъгъл. Чрез нея ще се ориентирате къде да спрете. 

Твърде голямото разстояние между веждите е прекалено неестествено, затова когато започнете да скубете космите в тази област, винаги ползвайте хубаво огледало и скубете на достатъчно добра светлина. 

2. Боядисване на веждите или нанасяне на козметика върху тях 

Много жени имат практиката да ползват молив за очи, който е със същия цвят като този на косата им. Но това е голяма грешка – не е задължително те да бъдат със същия нюанс, дори е по-добре да се отличават от прическата ви. 

Ако имате по-тъмна коса, по-добре веждите ви да са кафяви. В случай, че е червена, по-светлото кафяво също е добър вариант, отколкото боядисването им. То отива дори и на блондинките. 

Също така, избягвайте да мажете веждите с козметика като серуми или кремове за кожа. Подобни продукти блокират космените фоликули и възпрепятстват нормалния растеж на косъмчетата. 

гримове, четки

Pixabay

3. Използване на увеличително огледало

Някои жени са на мнение, че колкото по-добре виждат в огледалото, толкова по-бързо и лесно ще оформят веждите си. Но практиката показва, че не е съвсем така, защото понякога с пинсетата могат да хванат твърде много косъмчета наведнъж. 

Според специалисти, при скубане или попълване на вежди с молив, не бива да се ползва увеличително, а съвсем обикновено огледало. Също така стоенето твърде близо до него или ярката светлина, са предпоставка за незадоволителния им изглед накрая. Ето защо след премахването на всяко едно косъмче, се отдръпвайте назад и се вглеждайте хубаво, за да не загубите перспектива. 

4. Неестествена форма

Когато оформяте веждите, трябва да се съобразите с вашата очна ябълка. Основната грешка, която някои жени правят, е да искат вежди, които трудно могат да постигнат, защото формата на лицето им е съвсем друга. 

Долният край на веждите трябва да съвпада с върха на очната дъга. Ако при скубане се получат вежди с триъгълна форма, то вие сте нарушили естествената им извивка. Това намалява оптически очите и погледът ви няма да е толкова изразителен. 

вежди, жена,

Pixabay

5. Твърде много подчертаване 

Когато веждите не са толкова плътни, се прибягва до оформянето им с грим. Най-често това става с молив или специални сенки, но основната грешка, която правим, е да използваме твърде много от тях. Вследствие на това веждите са прекалено тъмни и изглеждат така, все едно сме ги нарисували с дебел маркер. 

Ако искате да подчертаете веждите, не нанасяйте непрекъсната линия, а правете ситни чертички по посока на косъмчетата. Те трябва да са с грим, който е в по-светли тонове. 

Най-лесният начин да постигнете хубави вежди с правилна форма, е да не ги скубете твърде много и да използвате молив. С него ще запълните празните пространства и ще ги оформите по-добре, като се придържате максимално до естествения им цвят. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари