IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наоми Кембъл и триковете ѝ против стареене

28 септември 2020 10 30

Колкото по-бляскава е кожата, толкова по-добре

Снимка: БГНЕС

Наоми Кембъл започва кариерата си в модата, когато е едва на 15-годишна възраст. Тя става първия чернокож модел на корицата на френския Vogue, и първият чернокож модел, заставал на корицата на септемврийския брой на американския Vogue. И все пак, след всичките многобройни постижения и години под светлината на прожекторите, Наоми е запазила блестящата си кожа, която е имала, когато е била на върха в кариерата си.

Тази година моделът навърши 50 години и за наш късмет допусна Vogue до банята си, където разкри някои от най-изпитаните тайни за красота, включително и факта, че смята матовата и суха кожа за причина за бързо остаряване. Вдъхновението на Кембъл е нейната майка, която още от дете я кара да се грижи добре за визията си. „Тя винаги ме караше да слагам овлажнител на лицето си“, казва моделката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on

Дори и да не сте нанасяли овлажнител от началното училище, има някои други съвети, които Наоми споделя. Тях може да ги включите в рутината си за красота още сега.

Винаги маха грима си

„Почиствам и ексфолирам всеки ден. Преди лягане винаги махам грима си“, казва Кембъл в канала си в YouTube. Всъщност, тя е склонна и да забрави за грима, ако не трябва да работи. Супермоделът добавя, че обича да чувства кожата си чиста и да я оставя да диша.

Обожава овлажнителите и блестящата кожа

Наоми признава, че най-важното нещо за нея е хидратацията. „Постоянно овлажнявам лицето си“, казва тя и споделя, че използва всякакви видове маски. Този навик е предаден от майка ѝ, която винаги е държала на хидратирана кожа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on

Другото, към което Наоми се стреми, е блестящата кожа. Но тук не говорим за заслепяващо блестящо, а по-скоро сияйно лъскаво. „Харесва ми кожата да изглежда мазна“, казва тя в канала си в YouTube. Добавя, че не обича лицето ѝ да бъде матово и сухо, защото смята това за причина за по-бързото стареене.

Използва тонер с цинк

Докато показва рутината си за красота пред Vogue, моделът напръсква лицето си с тонер за мазна кожа, който съдържа цинк. Дерматологът Джошуа Цайхнер споделя, че цинкът има противовъзпалителни свойства и е доказано, че лекува акне. Според други експерти, продуктите, съдържащи цинк, помагат за контрола на омазняване на кожата.

Използва масажор за лице

След като напръсква лицето си с тонера, Наоми започва да търкаля масажора за лице върху кожата си, за да се подготви за хидратиращите серуми. По този начин тя се уверява, че продуктите ще навлязат дълбоко в кожата и ще имат максимален ефект.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on

„Обикновено само около 4% от съставките на даден продукт проникват в кожата, но използването на дермаролер повишава това число до 70%“, казва Дана Омари. Тя добавя, че така ще видите подобрение в много кожни състояния като поява на бръчки, хиперпигментация или белези.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари