IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лупита Нионг'о и тайните ѝ за красота

30 септември 2020 10 30

Актрисата никога не мие лицето си сутрин

Снимка: БГНЕС

Познаваме Лупита Нионг'о като успешна и многопластова актриса. Тя е носителка на „Оскар“ за поддържаща роля за играта си в „12 години робство“, както и още много други награди. Освен с успеха си на екран, Нионг'о е известна и като една от най-красивите актриси в Холивуд. 

Тя винаги е била фен на красотата. В интервю за Glamour през 2014 година, звездата признава, че е направила петиция, с която да се разреши момичетата да носят грим в училище. „Ако едно момиче иска да носи грим, за да си вдигне самочувствието, защо да не го направи?“, казва актрисата пред списанието. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) on

Очевидно Лупита от дълго време се грижи за перфектната си визия и държи да изглежда добре. Тя, както много други нейни колежки, има няколко тайни за красота, които споделя с феновете си. Един от първите ѝ съвети е да промените начина си на живот. „Спете, хидратирайте се и тренирайте“, казва тя пред Vogue Japan. 

Ето какви са тайните на Лупита Нионг'о за перфектна визия

Не разчита на много неща

Простотата е ключът към успешния резултат. Поне така смята Лупита. Според нея, ако нещо е твърде сложно, това може да я откаже от него. „Рутината ми за красота е доста проста, иначе няма да я правя“, казва тя пред Elle. Актрисата включва само измиване, тонер, етерично масло от невен и завършва с овлажнител. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) on

„Невенът е много, много успокояващ и подходящ за кожата ми, когато съм била дълго време на слънце“, споделя звездата. Що се отнася до нейната рутина за красота, когато обикаля света, Лупита има същия начин на мислене, придържайки се само към слънцезащитния крем, спирала и червило. 

Обожава етеричните масла

Пред Vogue Japan Нионг'о казва, че сънят е най-важното нещо за красотата. След него следват хидратацията и упражненията. Когато усети кожата си суха, Лупита предпочита да почиства грима си с продукт на маслена основа. „Имам много суха повърхност и затова използвам авокадово масло, за да изтрия грима си. То е нежно и не дразни лицето ми“, казва актрисата пред Elle.

Не мие лицето си сутрин

В друго интервю за Vogue през 2015 година Лупита споделя кое е любимото ѝ средство за почистване и колко важно е поддържането на естественото омазняване за сухата кожа. Тя разчита на продукт, който не е твърде пенещ се, но не и толкова груб. „Обичам да усещам сапуна, но не харесвам, когато стане твърде сапунено, защото тогава не вярвам, че продуктът работи“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) on

Актрисата признава, че почиства лицето си преди лягане и никога не се мие сутрин. По този начин тя остава продуктите и етеричните масла да подействат през целия ден и да се справят със сухата ѝ кожа.

Използва чесън

„Най-добрият трик за красота, на който майка ми ме научи, беше да използвам чесън върху пъпките. Той ги изсушава и те сами се премахват“, казва тя. Актрисата съветва да използвате този метод вечер преди лягане, за да не миришете на чесън през целия ден. 

Не обича много грим

Въпреки кръстоносния си поход в гимназията, за да се позволи на съученичките ѝ да носят грим, Лупита признава, че не е голям фен на сенките и другите козметики. „Гримът не е нещо, което съм носила много през живота си“, казва тя пред Glamour. Но когато реши да придаде малко цвят на външния си вид, актрисата избира класическото червено. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) on

„За мен гримът не е маска, не е щит – той е украшение. Забавлявам се с него“. Освен червените нюанси, Нионг'о обича и черната спирала. 

Обича късата прическа

Що се отнася до грижата за косата ѝ, Лупита се придържа към мантрата си да поддържа нещата прости. „За пръв път отрязах цялата си коса, когато бях на 19 години. Просто ми писна да ходя в салона всяка седмица“, споделя тя. Независимо от дължината обаче Нионг'о се стреми да поддържа скалпа и косата си хидратирани. 

Не забравя да се грижи за себе  си

Въпреки че все още е нова в медитацията, звездата е вече голям фен на упражненията. Признава, че засега се справя сама без помощта на приложения или треньори. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари