IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота след 40: 6 съвета за перфектно гримиране

20 октомври 2020 12 30

Както виното, жените стават все по-хубави с възрастта

Снимка: Pexels

Подобно на вино от мерло и изискано сирене, ние просто се подобряваме с напредването на възрастта.

Някои от нещата, които правят стареенето толкова красиво, са че се чувстваме по-комфортно в собствената си кожа, не се интересуваме толкова какво мислят другите и не губим енергията си в излишна драма. С напредването на възрастта обаче кожата ни също се променя, така че ние коригираме нашите процедури за грижа, за да се справим с нейните нови нужди. В това число влиза и гримирането.

Въпреки че ние сме привърженици на носенето на какъвто и да е грим, на която и да е възраст, не бихме могли да използваме едни и същи продукти през целия си живот. Реалността е, че когато говорим за носене на грим често го свързваме с младата и стегната кожа, докато по-остарялата е оставена извън картинката.

Обществото има погрешното схващане, че красотата е само за младите. Ето защо от InStyle говорят с двама известни гримьори, които дават своите съвети за трикове за грим за жени над 40 години, които искат да продължат да показват своята красота.

1. Не забравяйте подготовката на кожата

Правилната подготовка на кожата е особено важна за жени над 40 години както вечер, така и сутрин преди да нанесете грима си. „Сухата кожа може да доведе до това, че фон дьо тенът да изглежда твърде мазен или на бучки, ако използвате грешните продукти“, казва Фулвия Фаролди, която е работила с Виктория Бекъм и Криси Търлингтън. 

През нощта тя препоръчва използването на нежно почистващо средство, нанесено с ленена кърпа и хладка вода. Фаролди използва успокояваща тоалетна вода, която повишава и сиянието на кожата. Прибавете към нощната си рутина овлажнител, който стяга кожата. Добре е продуктът да подобрява еластичността и да увеличава плътността. 

миене на

Снимка: iStock

Сутрин се уверете, че използвате овлажнител, който не се противопоставя на грима, който ще сложите след това. „Намирането на подходящи овлажнители и грундове за постигане на здраво изглеждаща кожа е една от най-важните стъпки преди нанасянето на грима“, казва Карола Гонзалес пред InStyle. 

2. Изберете правилната основа

Може да изглежда очевидно, но правилният нюанс на основата ще осигури естествено изглеждащ грим. Когато избирате фон дьо тен, Гонзалес препоръчва да заложите на цвят, който затопля тена на кожата ви, спрямо този, който го прави да изглежда натрапчив.

Що се отнася до формулата на основата, Фаролди казва, че изборът ви трябва да се спре върху такава, която не е твърде мазна или прекалено суха. Също така е важно да изберете продукт, който е устойчив на пот и съдържа съставки, които хидратират кожата и я защитават от замърсяване и увреждане от синя светлина. 

3. Използвайте коректор, за да прикриете петна

Говорейки за покритие, ако искате да скриете някакви старчески и слънчеви петна или мелазма, коректорът е най-добрият ви приятел, защото използването на твърде много фон дьо тен може да изглежда неприятно. „Когато покривате петна, вземете кремообразен коректор, който осигурява пълно покритие и е със същия нюанс като основата ви“, казва Гонзалес.

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

Най-добрият начин за прикриване на петна, според нея, е първо да нанесете фон дьо тен и след това да атакувате всички петна с коректора, използвайки малка четка. Направете го с потупващи движения, а не с мазане. И не забравяйте, че основата и коректорът трябва да преливат едно в друго, така че задължително изберете близки или еднакви цветове.

4. Внимавайте с блясъка

Никога не е твърде късно да носите блясък на очите си, но всичко се свежда до правилната формула. Фароли препоръчва да използвате кремообразен продукт, а не пудра, който да може да се нанася върху сухата кожа и да заличи всички несъвършенства. Тя казва, че трябва да подчертаете очите си, за да може да направите впечатление още от вратата. 

5. Спирала за подчертаване на миглите

Ако се притеснявате, че кожата на горния ви клепач е започнала да се отпуска, не сте сами. Нормално е да се чувствате по този начин, но това не означава, че трябва да забравите за сенките. Гонзалес казва, че няколко слоя обемна спирала могат незабавно да повдигнат областта на очите, като направи миглите ви да изпъкнат. 

6. Не забравяйте за устните

Очертаването на усните с молив, за да предпазите червилото от размазване, не е революционна концепция. Пълното им покриване обаче може да ви помогне да удължите за по-дълго цвета на устните си. Фароли предлага да използвате кремообразна формула, която няма да изсъхне бързо. 

червило, гримове,

Снимка: Pexels

Гонзалес пък казва да сложите молив малко извън линиите на устните си, за да увеличите обема им. „С напредването на възрастта, жените губят обем, така че рисуването им точно на ръба или малко извън него може да даде вид на по-пълни устни“, споделя тя пред InStyle. 

Неутрален молив или такъв, който съответства на цвета на червилото, са най-добрите ви опции. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари