IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: София Вергара и съветите ѝ за по-красива кожа

28 октомври 2020 16 30

48-годишната актриса споделя своите тайни

Снимка: БГНЕС

Докато все още тъгуваме по края на „Модерно семейство“, любовта ни към звездите на сериала става все по-силна. Персонажът на София Вергара – Глория, беше един от най-добрите в комедийното шоу и успя да я превърне в световна суперзвезда. Разваленият английски, мимиките и жестовете ѝ бързо станаха любими на милионната аудитория.

Сега Вергара е заета да преценява таланта на участниците в „Америка търси талант“, да проектира собствена модна линия „Sofia Jeans“ и да публикува снимки от своя бляскав живот със над 20 милиона последователи в Instagram. Съдейки по множеството ѝ селфита, 48-годишната актриса обожава да се грижи за кожата си. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

„Имам килер пълен с продукти за красота и ги използвам всичките“, признава тя пред New Beauty през 2014 година. В интервюто звездата разкрива и най-важния съвет за грижа за кожата. Според нея е по-добре да се съсредоточим върху предотвратяване на проблема, а не след това да се опитваме да го поправим.

„След като видите бръчката или увисналата кожа, това е. Няма крем, който да ви помогне. Затова трябва превенция, превенция, превенция!“

Ето и какви са съветите за красота на София Вергара

1. Използва успокояващи продукти

София твърди, че е развила розацея в зряла възраст, защото постоянно е била под прожекторите с висока температура, докато снима телевизионни проекти. Тя споделя, че се бори с този проблем от шест или седем години. „Трудно е, защото се зачервявам доста. Така осъзнах, че трябва да третирам кожата си като чувствителна, което беше новост за мен“, добавя актрисата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Докато преди беше голям почитател на продукти като маски за лице и ексфолианти, сега тя разчита на успокояващ почистващ препарат и нежен такъв за премахване на грим. Също така Вергара притежава и серум за чувствителна кожа, който прилага всеки ден.

2. Защита от слънцето

Актрисата винаги е била откровена за това как слънцезащитният крем е най-добрият продукт за предотвратяване на кожното стареене. Тя започва да го използва още през 20-те си години и споделя, че тогава е трябвало да го слага не само върху лицето, но и по цялото тяло. „Сега съжалявам, че не съм го използвала върху гърдите си“, казва тя пред списание People. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

И тук избира продукт, който е подходящ за чувствителна кожа, но в същото време е и с висок фактор на защита от UV лъчите. Когато е на открито, Вергара не забравя да носи и капела, която да предпазва лицето ѝ. 

3. Масла в ежедневната грижа

„След като се измия вечер, използвам масло от невен – то е добро за чувствителна кожа и наистина я успокоява“, казва София пред Health през 2018 година. Добавя, че когато съпругът ѝ не е вкъщи, спи с фолио и нанася кокосово масло по цялото си тяло.

4. Внимава с диетата

Освен че притежава килер, пълен с козметични продукти, София Вергара много внимава и какво яде. Тя добре знае, че проблемната кожа може да бъде причинена от неправилна диета и затова залага на зеленчуци, боровинки и зелен чай. Понякога добавя прахообразен колаген към чая от лайка, който пие вечер. Разбира се, водата също е задължителна през целия ден.

5. Не се фокусира само върху лицето

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Вергара признава, че отделя голямо внимание на грижата за цялото тяло и не се фокусира само върху лицето. „Все още опитвам различни продукти върху врата и гърдите си“, казва тя пред Health. Междувременно личният ѝ козметик споделя, че актрисата използва укрепващ контурен крем за ръцете и деколтето си, за да придаде на кожата си по-стегнат вид.

6. Никога не забравя да свали грима си

Като една истинска звезда, Вергара винаги излиза навън с безупречен грим. Споделя, че не обича да бъде засичана без червило, руж или спирала. За нея това е като миенето на зъби е и задължителна част от ежедневието ѝ. Що се отнася до избора ѝ на спирала, звездата избира водоустойчива през лятото която винаги да изглежда добре дори и в най-голямата жега.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

От своя гримьор се е научила, че трябва да използва цветове, за да подчертава очите си. „От 40 години си правя един и същи грим! Имам топла кожа, така че изглеждам добре с кафяви, златни и бронзови цветове, но не ми отиват розови или сини нюанси“ 

Въпреки любовта си към грима, Вергара никога не си ляга без да го е премахнала. Тя използва мека неабразивна гъба, която сменя веднъж седмично, а след нея се измива с хидратиращ сапун. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари