IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенни прически: 5 идеи в розов цвят

27 октомври 2020 14 50

Пробвайте и сив балеаж – една от тенденциите в боядисването

IStockphoto

Розовият цвят безспорно се превърна в най-предпочитания по време на пандемията. Заради социалната изолация, много от нас боядисаха сами русите си коси с него, а сега опитват най-различни вариации като балеаж, омбре и други, отивайки в салона. 

Този цвят се комбинира чудесно с тъмнооранжево, като от тази симбиоза се раждат прическите в златна праскова. След тях сивият балеаж се наложи като тенденция номер едно, с което наблюдаваме много свежи прически с меките розови оттенъци. Не на последно място, съчетанието им с лилави кичури също е доста предпочитано, особено от младите хора. 

Да имаш прическа в розов цвят е много модерно, но не бързайте да си я направите сами вкъщи, а по-добре потърсете консултация със специалист. Най-добре е да се обърнете към колорист, който да посочи кой е перфектният розов тон за вашите коса и тен на кожата. Може да се наложи да я изсветли  и третира със специална козметика предварително, за да се получи по-добър резултат и сведе до минимум риска от увреждане на косъма. 

Топкоафьори в САЩ обясняват пред Latest-hairstyles, че овлажняващите процедури за розовите коси са задължителни. За целта е добре да се ползват шампоани без сулфат. Отделно трябва по-качествен продукт, пълен с натурални съставки за задържане на цветния пигмент. 

Ето 5 идеи за боядисване в розов цвят, които може да изпробвате: 

1. Половината коса в розово

Ако искате да запазите русата си коса, може да боядисате част от косата си в розово, но не в много тъмен тон.

За предпочитане е отгоре да сте с русо, а отдолу с розово, като за целта се отделя горният пласт. Ако го вържете на опашка, ще имате съвсем различна прическа. 

Накрая се получава нежно преливане между русо и светлорозово, което е лесно за поддръжка, защото не си личи началото на израстване на кичурите. 

2. Розов балеаж

Тук в основата косата е светло или тъмноруса, като надолу е съвсем леко оцветена в розово. Това се получава чрез лек балеаж, който започва от ушите надолу. 

Ако желаете, може да си направите розов балеаж на част от косата. 

3. От тъмно към светлорозово

Ако по време на социалната изолация сте били с розова коса, време е да я освежите, като се боядисате в по-наситенорозово. 

Може да се получи преливане, като в основата косата е по-тъмна, а в краищата – по-светла, клоняща към „златна праскова“. 

4. Сив балеаж с розово

Тук на русата коса се прави сив балеаж – тънки кичури с този цвят, след което се добавя светъл розов оттенък. 

По избор, корените може да са тъмни или по-светли. 

5. Розово, лилаво, прасковено и русо

Комбинацията между няколко цвята е идеална за онези от вас, които обичат стила омбре. 

Може да боядисат косата ви така, че да се получи преливане от по-тъмните към по-светлите тонове и обратно. 

В случая прическата е с по-тъмни розово-лилави кичури в горната част, като пластовете под нея са с прасковено и светлорусо. 

Ето и още идеи за есенни прически, които да разгледате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари