IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д-р Бранимир Кирилов: Красивата усмивка не е просто снимка преди и след. Тя е емоция, светлина, която отразява същността ви и трябва да е в идеална хармония с вас!

11 ноември 2020 10 30

Създателят на клиника Medical Dent разкрива как да се сдобием с холивудска усмивка

Д-р Бранимир Кирилов: Красивата усмивка не е просто снимка преди и след. Тя е емоция, светлина, която отразява същността ви и трябва да е в идеална хармония с вас!

Така започва разговорът ни с д-р Бранимир Кирилов – един от водещите имплантолози и орални хирурзи в България. Разбираме, че притежава множество международни квалификационни курсове в областта на денталната имплантология при водещи световни специалисти и изнася доклади и лекции като участник в международни конгреси по дентална имплантология в САЩ и Европа. Автор е на редица статии и публикации в областта на имплантологията и естетичната стоматология. Името му се свързва с изграждането, имиджа и развитието на българската школа по дентална имплантология и пластика. Ръководи семинари и консултации в Международния учебен център по дентална имплантология IFZI – България. Член е на ICOI и на БЗС.

Преди повече от 15 години, той създава дентална клиника MEDICAL DENT в София и днес тя е лидер в денталния сектор в България.
Разговаряме с д-р Кирилов за тенденциите в естетичната дентална медицина и получаваме отговори на много от въпросите, които ни вълнуват за това какъв е пътят към холивудската усмивка.

Какви са световните тенденции в областта на естетичната дентална медицина и какво приложение намират те в MEDICAL DENT?

Д-р Кирилов: Естетичната стоматология е онзи дял от стоматологията, който сбъдва мечтата Ви за красиви зъби и Ви дава възможност да се видите с вашата индивидуална холивудска усмивка. Живеем във време, в което изискванията към нас стават все по-високи, навсякъде се говори за здравословен начин на живот като съчетание на активност и почивка, здравословно хранене и грижа за здравето ни. Добрата ни социална адаптация до голяма степен зависи и от това да имаме красива усмивка. Естетичната стоматология в MEDICAL DENT е развита според най-съвременните и иновативни решения за постигане на мечтаната усмивка с минимално инвазивни и щадящи методи.

Има ли мода в усмивката и как да разберем коя е най-подходящата за нас?

Д-р Кирилов:  Най-естетичната и красива усмивка е естествената. Тя не е просто снимка преди и след. Тя е емоция, светлина, която отразява вашата същност. Те трябва да са в хармония с Вас. Истинското майсторство в нашата професия е да създадем зъби с естествен релеф, прозрачност и цвят, които кореспондират по най-правилния начин с излъчването на човек, неговите черти, движения, мимика. За нас в MEDICAL DENT от особена важност е финалният резултат да е това, което пациентът желае. Водещото при работата ни е след направените манипулации той да е щастлив с новата си усмивка. Разговаряме дълго и обсъждаме подробно какви са желанията и очакванията на пациента, за да отговорим напълно на тях.

Възможно ли е да видим предварително усмивката си, за да преценим дали се харесваме с предложените от вас корекции?

Д-р Кирилов:  В търсене на методи за създаване на идеална хармонична усмивка, козметичната стоматология достигна в последните години до много високо ниво на развитие. Иновативният стоматологичен метод Smile design стои в основата на този процес. Това е комплексен подход, който включва няколко етапа.

Зъбите и венечната рамка на пациента се сканират и се създава 3D модел, за да се направи дизайн на усмивката. Благодарение на готовия проект, пациентът има възможност да види бъдещата си усмивка като инженерно решение преди да започнем работа по нея. Чак след като той е възприел и одобрил бъдещата си визия се пристъпва и към реализиране на проекта.
Красивата усмивка е съчетание на две неща – бяла и розова естетика, това са зъбите и венечната рамка. При зъба водещи са четири компонента, които определят естетичната му визия – позицията, формата, размерът и цветът. При венеца това са неговият контур, каква част се вижда от него и цвета му.

Проектът, който създаваме с технологията Smile design, ориентира дали и колко да се вижда от венеца, какъв да е контурът, каква да е формата и размерът на зъба, както и по най-прецизния начин да се планират лечебните стъпки за да се постигне идеална хармония между зъбите и индивидуалните черти на пациента.

Стъпките, които следват след създаване на дигиталния модел чрез системата Smile design, могат да включват избелване на зъбите като пациентът има възможността да види точно как ще изглеждат зъбните редици след манипулацията и коректно да определи желания цвят на зъбите. 
Може да включва подреждане на зъбите с прозрачни шини Инвизалайн. Този метод е въведен в България от нас и MEDICAL DENT са пионери що се отнася до популяризирането и налагането на това ортодонтско решение, чрез което максимално неинвазивно и естетично (защото са почти невидими) можем да върнем зъбите в правилните им позиции.

Бондингът е друга възможна процедура, с която можем да изградим и поправим различни по-дребни несъвършенства в зъбите – отчупване, изпиляване, коригиране на разстояния и други. Тази процедура е подходяща за коригирането на единични зъби и е добра алтернатива на фасетите. С помощта на Smile design имате възможността да видите точно как ще изглеждат зъбите след бондинг и да направите корекции във формата и дължината още преди първата процедура.

Порцелановите фасети са едно от най-дълготрайните решения за постигане на красива усмивка при неумъртвени зъби. Коронките са друго подобно решение, но по-подходящо за умъртвени зъби и такива с нарушена цялост и форма. С помощта на Smile design ще видите как точно ще изглеждат фасетите и коронките във вашата усмивка и ще прецените коя е най-подходящата форма и цвят за да постигнете истински забележителни резултати.

Зъбни импланти и мостове са най-доброто решение за възстановяване на липсващи зъби или за цялостното изграждане на зъбни редици при пациенти с трайно обеззъбяване. Методът на създаване на предварителен проект чрез системата Smile design, намира незаменимо приложение и тук.

Съчетанието на най-добрите специалисти в областта на естетиката и имплантологията в MEDICAL DENT предлага на пациентите услуга от световно ниво, комплексно и дългосрочно решение.

Порцеланови коронки или фасети да изберем и кое трябва да е определящо при избора ни?

Д-р Кирилов:  Фасетите са едно от най-трайните решения в стоматологията, тъй като за разлика от други опции за избелване, при които с времето зъбите пожълтяват отново, тук искрящата белота се запазва с години. Те са тънки полупрозрачни керамични люспи, които се поставят само на предната повърхност на живи зъби. Могат да коригират всички несъвършенства на зъбната корона като цвят, форма, големина, като същевременно са и изключително здрави. Фасетите винаги са били най-популярното решение и кралицата в естетическите стоматологични решения.
Коронките намират приложение за предпазване на умъртвените зъби. Те са изработени изцяло от керамика, като по този начин се доближават максимално до естествената структура и прозрачност на зъба.

Независимо кой метод избере пациентът, той трябва да е спокоен – в MEDICAL DENT държим на минималната инвазия при всяка една процедура и винаги се стремим да запазваме здравите тъкани по пътя към най-добрия резултат.

Какво означава розова естетика и колко важна е тя за красивата усмивка?

Д-р Кирилов:  При розовата естетика се обръща внимание главно на венеца – контура, релефа и каква част от самия него се вижда, когато се усмихваме. Има така наречена гингивална усмивка, при която се вижда прекалено голяма част от венеца. Тук решението е промяна позицията на венеца чрез съчетание на леки хирургически намеси и фасетиране. Благодарение на тези процедури пациентите могат да преоткрият красивата си усмивка. Резултатът след корекция на венците е великолепен и не трябва да се подценява, защото тя е рамката на зъбите. 
Процедурата по възстановяване на венците е важна част от проектирането на идеалната усмивка. Често, пациентите страдали от пародонтоза, имат хронични проблеми с венците, които могат да доведат и до стопяване на костта, падане на естествени зъби и невъзможност за последващо поставяне на импланти. Възстановяването на венците е изключително важна стъпка в изграждането на мечтаната усмивка на всеки пациент и е неразделна част от Smile design.

За колко време можем да се сдобием с желаната усмивка?

Д-р Кирилов:  Продължителността на времето за изграждането на перфектната усмивка е строго индивидуално в зависимост от стъпките, които са необходими за постигането ѝ. Периодът варира от сложността на случая и нужните корекции, дали те са само на зъбите или и на венците, но ако трябва да обобщим от 10 дни до 4-5 месеца ако има включена и хирургична намеса за оформяне на венечната рамка. В MEDICAL DENT клиничният опит и най-съвременна апаратура спомагат това да се случи за най-краткото възможно време. Често имаме пациенти, които не живеят в България и за тях е важно да организираме процеса в най-кратки срокове, така че сме свикнали да работим изключително организирано и динамично.

Дългосрочен ли е резултатът и има ли нужда от подмяна на поставените фасети или коронки след определен период от време?

Д-р Кирилов:  Ние даваме 10 години гаранция на всяко едно решение, извършено от нашите специалисти по естетична стоматология. Аз лично, освен че гарантирам за качеството на извършената процедура, проследявам целия процес и резултата след него, като съм в пряка комуникация с пациента на всеки етап от процеса за да съм абсолютно сигурен, че вървим в удовлетворяваща за него посока. 
След приключване на процедурите по сдобиване с мечтаната усмивка е важно да не се забравят периодичните посещения за общи прегледи и навременен контрол. Редовните визити и профилактика са ключът към здравите и красиви зъби.

Колко важна е красивата усмивка, според Вас?

Д-р Кирилов: Смятам, че това което правим е много по-специално и уникално от своята същност, защото човешката усмивка, отразява душата на един човек. Трябва да кореспондира в идеална хармония с неговия темперамент и начин на живот.
Здравите, бели и правилно подредени зъби са най-красивият подарък, който може да направите за своето самочувствие. В дентална клиника MEDICAL DENT сме се посветили на това да връщаме красотата в усмивката. Развиваме и усъвършенстваме своя опит вече повече от 15 години, за да предложим най-професионалните и високоефективни решения във всички видове естетични корекции на зъбите.

Ако мечтаете за холивудска усмивка, запишете си час за безплатна консултация през СЕДМИЦАТА ПОСВЕТЕНА НА ЕСТЕТИЧНАТА СТОМАТОЛОГИЯ в MEDICAL DENT.

От 23 ноември до 28 ноември от 10.00 до 19.00ч.

Нашият телефон за записване на час е: 02/4738798

Адресът е: бул. „Джеймс Баучер“ 114

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари