IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за чувствителни очи – сбогувайте се с дразненето

17 ноември 2020 08 30

Снимка: ПР

Не е нужно да избягвате грима, ако очите ви са прекалено чувствителни! Ако до момента всички опити за нанасяне на грим са напълно безуспешни и дори лек пласт спирала може да предизвика раздразнение, не се отчайвайте. Следващите съвети са консултирани със специалисти и са донесли отлични резултати при много дами с чувствителна кожа.

1. Четки за грим

Инвестирайте в качествени четки. Изборът между синтетичен и естествен косъм е изцяло ваш, но бъдете сигурни, че избирате мека четка, която не драска, дори при лек допир. Професионалните гримьори съветват никога да не нанасяте грима директно върху клепачите, независимо от консистенцията му – винаги използвайте подходящ инструмент, за да постигнете максимален комфорт.

2. Очна линия с топче

Ако имате чувствителни очи и в арсенала ви с козметични продукти не присъства очна линия, чийто връх е под формата на топче, изберете някоя от тези тук: https://makeup.bg/categorys/23451/. С нейна помощ лесно можете да създадете отлично и плътно подчертаване на погледа, докато тя се плъзга гладко и плавно по клепача.

3. Сенки за очи

Нанасяйте сенките за очи с потупващи движения. Дори лекото преливане на нюанси може да доведе до болезнено усещане, когато епидермисът в околоочната зона е твърде чувствителен. Тренирайте лекия си размах и добавяйте продукта внимателно, подсилвайки цвета поетапно, за да избегнете грубия натиск.

4. Водоустойчива спирала

Чувствителните очи могат да бъдат раздразнени от толкова много неща – вятър, прах, замърсяване и алергии са само част от списъка. И когато това се случва често не можете да рискувате със спирала, която се размазва лесно, вследствие на намокряне. Плюс това, тя също може да предизвика дразнене, когато се разтече. Ако именно тази бъркотия ви е накарала да се откажете от спиралата, водоустойчивата формула ще се превърне във ваш най-добър приятел.

Снимка-пр-2

5. Драматичен поглед

Фокусирайте грима върху външния край на окото. Така ще получите изразителен поглед, а освен това в тази част кожата е по-склонна да понесе грима, тъй като е възможно най-отдалечена от водната линия. Нанасяйте с леки и кратки движения, за да избегнете прекаленото дърпане на клепача.

6. Четете етикета

Избягвайте съставки като алкохол, парфюм и етерични масла. Компоненти като тези могат да доведат до дразнене дори при хора, чиято кожа не е особено чувствителна.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари