IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пчелен мед – любимата съставка за домашни маски на сестрите Дженър-Кардашян

29 ноември 2020 21 00

Те я използват и за похапване сутрин

БГНЕС/IStockphoto

Кайли Дженър е една от многото известни личности, които имат своя марка козметика. За нея не е проблем да си купи най-скъпите продукти или да се подложи на мечтаните от всяка жена процедури. Но когато си е у дома, тя разчита и на някои натурални средства. Например на пчелния мед, с който си приготвя маска за лице.

Наскоро сестра ѝ Кендъл пък разкри пред Vogue как приготвя своята любима овлажняваща маска. Тя е смес от малко мед, намачкано авокадо, фини овесени ядки и лавандулово масло.

Моделът посочва, че вече ползва по-често мед заради нейната по-голяма сестра, която похапва по една лъжичка всяка сутрин.

„Той наистина е лекарство и има невероятен вкус!“, коментира от своя страна Кортни Кардашян, която следва примера на Кендъл и Кайли.

Натуралният пчелен мед е богат на невротрансмитера ацетилхолин, който се грижи за паметта. Също така е пълен с аминокиселини и витамин В, които действат противовъзпалително.

Кои са основните ползи от нанасянето на меда върху кожата? 

  • Медът подобрява хидратацията на кожата, а особено през есента и зимата тя е много важна. Той задържа влагата в клетките, което предпазва от изсушаване и напукване. 
  • Има антиоксидантни свойства, предпазващи от вредните слънчеви лъчи. 
  • Медът балансира естествените мазнини в кожата и я прави по-гладка и еластична. 
  • Натуралният продукт има антимикробно действие. Нанесен върху кожата, той почиства порите от замърсяванията и предотвратява пъпки и възпаление. 
  • В комбинация с други натурални съставки, медът не само овлажнява и детоксикира кожата, но и я подхранва, което благоприятства за образуването на нови клетки. 

мед Pixabay

Pixabay

Как действа медът върху косата? 

  • Медът подхранва както кожата, така и косата. В комбинация с растителни съставки, той се използва за маски, които предотвратяват сухотата на скалпа и подхранват кожата на главата и косъма. 
  • Медът подобрява растежа на косата. Неговите съставки подхранват и тонизират космените фоликули. 
  • Пчелният мед, попаднал в косата чрез маска, укрепва фоликулите и придава по-голяма плътност на косата. За тази цел се комбинира успешно с кисело мляко. 

  • Ако имате цъфтеж, то може да си направите домашна маска с мед. Заедно с бадемово масло и ябълков оцет, ще намалите значително цъфтенето на връхчетата. 
  • Медът защитава косата от увреждането, което се получава по време на нейното сушене и стилизиране с различни уреди като преси или маши. 
  • Маската с мед действа противоалергично на кожата. Натуралното средство премахва мръсотията по скалпа, предотвратява дразнене, сърбеж и зачервяване. 

маска за

Istock

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари