IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни прически: Къдрици с чорап

1 декември 2020 10 30

Те станаха хит в TikTok и Instagram (Видео)

IStockphoto

Всяка жена иска да има хубава прическа. Заради социалната изолация или работата от вкъщи, оформянето на косата чрез маша или преса остана на заден план. Повечето от нас стават сутрин, сресват я и най-много да я вържат на опашка или да приберат част от нея с диадема/шнолка. Но с настъпващите празници е хубаво да потърсим идеи за нещо по-различно.

По време на пандемията ходенето на фризьор за стилизиране намаля значително. Може да се каже, че сега властват небрежните и лесни за изпълнение в домашни условия прически. Именно към тях се ориентираха доста инфлуенсъри, които дават най-различни идеи в каналите си.

Къдрици с чорап – истински хит в TikTok

Платформата TikTok става все популярна. Но като чуете „къдрици с чорап“, не си мислете, че отваряйки някое клипче там, ще видите забавен номер, погоден на момиче с дълга коса. Истината е, че някои хора стават все по-изобретателни що се отнася до външния им вид и последните им видеа доказват, че не са им нужни уреди, за да си направят нежни вълни в косите. Същите клипчета може да откриете и в Instagram.

Омотаването на чорап около кичур коса може да ви донесе перфектните къдрици, с които да блеснете на Коледа или просто да разнообразите външния си вид. Въпросният метод има своите предимства, защото не губите излишно време в използването на преси или маши, нито си „горите косата“ с високата температура, която се използва при тях.

„Успехът на къдренето с чорапи зависи от косата на всеки. Тези с по-фина коса може да имат по-добър резултат, защото тя изсъхва по-бързо. Други могат да ползват спрей или лак за коса след премахване на чорапите, за да не се развалят къдриците“, посочва Сабрина Чатлани.

Според повечето влогърки, които вече са пробвали този вид къдрене, добре е да се ползват по-дълги чорапи. А това какви ще са къдриците зависи от тяхната дебелина. За да са по-хубави, е добре косата предварително да се намокри или „аксесоарите“ да се поставят непосредствено след къпане, когато тя е изсушена на 90%.

Този начин на къдрене е по-подходящ за дамите с по-дълги коси, които по-лесно ще сплитат чорапите между кичурите си. Накрая просто трябва да поставят ластик.

Добре е косата да стои с чорапите поне час и половина, ако имате по-гъста и остра коса, която се стилизира по-трудно. Друг вариант е да спите с тях и да оформите прическата си на сутринта.

Как да си направите къдрици с чорапи – вижте стъпка по стъпка във видеото на инфлуенсърката Сара Кароли: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари