IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спа ден у дома: Как да почистим лицето си като професионалист?

30 ноември 2020 16 30

Изолацията и студеното време ни карат да стоим повече време вкъщи

Снимка: iStock

В ден, който се чувства като 5730-ия от епидемията, спа дните не изглеждат съвсем както преди. Докато повечето спа центрове работят отново, не можем да се отпуснем изцяло заради ограниченията, наложени поради разпространението на COVID-19. Ако успеете да си запазите час, може да усетите, че не е толкова успокояващо да си направите масаж на лицето докато носите маска или пък нещо по-лошо – да бъдете изложени на вируса.

И тъй като всяка жена знае, че времето за спа е от съществено значение и може да промени изцяло настроението ни, експертите дават своите съвети за това как точно може да си направим масаж на лицето в комфорта на собствения ни дом без носенето на предпазна маска. Освен че е луксозно, има много предимства в рутинните процедури за лице. Според дерматолога д-р Хадли Кинг, те са чудесен начин да практикуваме самообслужване и наистина могат да повлияят на психичното ни здраве. И, разбира се, отразяват се невероятно на кожата ви.

„По отношение ползите от грижа за кожата, процедурите за лице помагат за дълбоко почистване и отпушване на порите, ребалансиране на pH на кожата и атакуване на специфични проблеми“, казва Пати Хунг пред Women's Health. Освен че има определени стъпки, които трябва да следвате, най-добрата част от домашните процедури за лице е, че може да си я направите когато и както искате например докато гледате любимия си коледен филм.

масаж на

Снимка: iStock

Независимо от вашите предпочитания Хунг съветва да не пропускате три основни стъпки – почистване, ексфолиране и тонизиране. Оттам-нататък може да персонализирате процедурата според вашите нужди, включително тип масажиране, използвани инструменти и маски за лице. Що се отнася до нещата, които трябва да избягвате, добре е да запазите стискането на пъпки за професионалистите. Няма нужда да рискувате появата на инфекция или белези точно преди празниците. Хунг също така препоръчва да не прекалявате с ексфолирането и активните съставки.

За да ви помогнат за направата на един прекрасен спа ден у дома, трима експерти говорят пред Women's Health и споделят стъпка по стъпка как да масажирате лицето си. 

1. Почистване

Тази стъпка изглежда елементарна, но е изключително важно да започнете процедурата с правилно почистване. Всеки един от тримата експерти се съгласи, че почистващият препарат, който използвате, трябва да бъде нежен към кожата. Не е добре да изберете такъв, който има ексфолиращи топчета или сурови съставки. Насочете се към продукт, който има множество органични масла, които почистват и хидратират кожата.

Ако носите тежък грим, не се колебайте да почистите лицето си два пъти, за да сте сигурни, че сте премахнали всички следи от козметиката и мръсотията.

2. Ексфолиране

Сега, когато кожата ви е с чиста повърхност, е време да отстраните мъртвите клетки. Хунг препоръчва да пропуснете суровите ексфолианти и да използвате продукти с алфа- и бета-хидрокси киселини. По този начин ще осигурите леко ексфолиране и балансиране на pH на кожата. Може дори да се насочите към маска за лице, която ще ви осигури нужния пилинг.

ексфолиант за

 Снимка: iStock

Все пак Джоана Варгас споделя, че е по-голям фен на ексфолиантите, защото те са по-лесни за използване, извличат всичко от порите и не причиняват толкова зачервяване и неравности по кожата.

3. Тонизиране

Използването на тоника за лице е една от онези стъпки, които са или любими на хората, или се пропускат изцяло. Но това е моментът, който може да повиши ефективността на останалите продукти за грижа за кожата, тъй като изтрива всякакви замърсявания, които все още са останали по лицето. Освен това е известно, че помага за стягане на външния вид на порите и осигурява на кожата здравословната доза хидратация.

Ако не притежавате тонер, не се притеснявайте. Това няма да повлияе негативно на лицето ви, ако пропуснете тази стъпка. Но ако все пак намерите продукта в шкафчето си, е добре да изпълните и този етап от процедурата.

4. Маска

Моментът, в който домашното спа става още по-забавно. Д-р Кинг казва, че кожата ви вече трябва да изглежда по-чиста и да се усеща като коприна, а прилагането на маска ще направи нещата още по-добри. Добре е да изберете продукт, който отговаря на вашите специфични нужди на кожата и настроението ви.

черна маска

Снимка: iStock

Ако търсите интензивна хидратация, вземете хиалуронова маска. За склонна към акне и мазна кожа опитайте лечение със силно ексфолираща, а за стареене – продукт със съдържание на ретиноиди.

5. Изплакване

Сега, след като сте почистили, ексфолирали, тонизирали и нанесли маска по ваш избор, е време да изплакнете лицето си. Ако сте използвали sheet маска, Хънг казва да масажирате продукта в кожата си. Всички останали маски може да премахнете като ги изплакнете обилно с вода.

6. Продукти, продукти, продукти

За последната стъпка от домашния спа ден е добре да посегнете към любимите си продукти. Тук говорим за серуми, кремове и слънцезащитна козметика. Подобно на избора на маска, предпочитанията ви за серум и овлажнител трябва да отговарят на вашите специфични проблеми с кожата. И да, напълно позволено е да използвате повече от един. Не мислете, че трябва да поръчвате специални продукти за специалния спа ден у дома. Може да използвате обичайната си козметика и пак да постигнете страхотни резултати.

бръчки, крем

Снимка: iStock

След всяка една от изброените стъпки кожата ви ще попие всички активни съставки. И д-р Кинг, и д-р Хунг се съгласяват, че не трябва да пропускате нанасянето на слънцезащитен крем, освен ако не правите спа процедурата преди лягане. Независимо дали навън е лято или зима, продуктите за защита от вредните UV лъчи са задължителни преди излизане, за да не провалите целия труд, който сте хвърлили през домашния спа ден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари