IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Небрежни къдрици без маша – как да ги направите у дома?

17 януари 2021 21 00

Ползвайте някои популярни аксесоари (Видео)

IStockphoto

Небрежните прически бяха доста търсени, а по време на пандемията се превърнаха в истински хит. Все повече мъже и жени оставиха на заден план прекомерното стилизиране и започнаха да се грижат сами за косата си. Така се роди и „карантинният стил“. Вместо да ползват маша или да ходят на фризьор, доста прибягнаха до някои позабравени методи, за да направят по-чупливи правите си кичури. Дори бабините ролки се завърнаха.

Вместо да съсипват косата си с преса или маша, които работят с високи градуси, някои дами пробват познати на всички аксесоари като ластик, лента за глава, бандана и щипки, за да получат леки вълни в косите. Когато не излизат по заведенията, нито ходят на шопинг, а някои дори рядко са в офиса, те са им напълно достатъчни, за да се разнообразят.

През последните няколко месеца видеа за прически, направени в домашни условия, са доста популярни в YouTube, Instagram, Facebook и TikTok. Да вземем например канала Luxy Hair, в който един от последните клипове разкрива как да си направите небрежни къдрици с някои неща, които използвате всеки ден.

сешоар, уреди

Pexels

Във видеото жена дава съвети как да ползвате лента за глава, скрънч ластик, обикновени ролки и копринен шал, за да накъдрите леко косата си. Тя ползва и навиването на косата с чорап - трик, който вече сме ви показвали.

Поставяйки шала върху главата си, вие оплитате косата си около него – от двете страни, като спите цяла нощ по този начин. Може и да изчакате няколко часа (след като сте навлажнили кичурите леко), след което да оформите прическата.

Лентата за коса върши същата работа като шала. Слагайки я на главата си, трябва да разделите кичурите добре и да ги навиете около нея по-стегнато. А пък с по-обемен ластик е още по-лесно.

Вижте видеото, в което къдренето чрез различните аксесоари е показано по-нагледно, стъпка по стъпка:

Ето и още идеи за прически, които ще ви вдъхновят:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари