IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов маникюр – каква форма да изберете за ноктите си?

16 януари 2021 18 00

Ето кои са най-популярните

IStockphoto

„Момичета, утре съм на маникюр. Дайте ми идеи за нещо различно от квадратни нокти, с каквито бях досега“. Ако отворите някоя група за маникюри във Facebook, със сигурност ще попаднете на публикация с подобен текст. Все пак, за жените, които държат на своя маникюр, не само цветът и декорациите са важни, а и формата на плочките. Освен чисто естетически, някои ги подбират и така, че да могат да вършат ежедневните си задачи – да пишат на компютъра, да мият чинии или да изваждат дрехите от пералнята без проблем.

Квадратни, леко заоблени, заострени... Има какви ли не видове форми, които може да изпробвате за маникюра си през 2021 г. Според специалисти, колкото и да ви допадат някои, всичко зависи от това колко големи по принцип са плочките и самите ви пръсти. Или казано по-просто – не всички биха ви отивали.

Кои са най-често срещаните форми на ноктите?

Може да се каже, че някои лесно може да постигнете сами – с пилата у дома (първите четири). Те се получават чудесно на по-израснали нокти. Що се отнася до последните три, по-добре да отидете на маникюрист, който да ги изгради чрез гел лак или акрил. При тях трябва доста работа и с пилата, за да се получи перфектната форма.

маникюр, пила,

IStock

Ето ги и тях:

1. Кръгла

Класическа форма, подходяща за хора, които имат по-къси нокти. Според маникюриста Ейми Лин, за да я получите, трябва да започнете с пилене от всяка една от страните към центъра.

„Когато забележите, че едната страна на нокътя се закръгля, преминете към другата“, казва тя. Накрая трябва да се получи перфектен полукръг на върха на нокътя, който е сходен с този в основата му.

2. Квадратна

квадратни нокти,

Тази форма е пълната противоположност на първата. Ноктите са затъпени, като краищата им са доста остри, образуващи почти прав ъгъл.

„Ако искате квадратна форма, започнете да пилите първо от средата“, казва пред Mindbodygreen Лин. Държейки пилата права, движейки я на ляво и дясно, постепенно се получават острите ръбове. Може да постигнете това и чрез пилата в посока нагоре от двете страни, но според специалиста, така може да възпалите кутикулите.

3. Овална

овални нокти,

Тази традиционна форма удължава пръстите и изглежда много естествено. Но докато първите две са подходящи за по-къси нокти, при тази дължината трябва да е по-голяма. За разлика от кръглата, тук ноктите са съвсем леко заострени.

„Ако искате да постигнете овална форма, пилете нокътя си по диагонал във форма, наподобяваща формата на яйце“, обяснява още Лин.

4. Квадратно-овална

квадратно-овални нокти,

Може да се каже, че тези, които не обичат тъпи нокти с прекалено остри страни, ги правят леко овални с пилата. Като тази форма става както за по-дълги, така и за къси плочки.

Въпросната форма е една от най-използваните от заети жени, които се грижат за домакинството и не искат ноктите им да са прекалено дълги и остри, че да се закачат в дрехите.

“Започнете с пиленето на върха, за да го затъпите, след което минете към закръгляне от двете страни“, пояснява маникюристът.

5. Стилето

стилето, нокти,

Тази форма не може да се направи толкова лесно на естествен нокът. Е, ако той е достатъчно здрав и дълъг, с подходяща пила не е невъзможно, но трябва да внимавате, защото лесно може да се счупи.

Много известни дами предпочитат стилето. Но те ползват услугите на професионалисти, които поставят гел лак или акрил, които се пилят много по-лесно.

Ако искате да постигнете формата у дома, трябва да подрежете краищата на нокътя с нокторезачка – по диагонал. След което да пилите равномерно от двете страни.

6. Балерина

Формата прилича много на тази на обувките на балерините. Отгоре е затъпена или все едно сме отрязали горния край на яйце. Наричат я още ковчег, защото е сходна на него. Отива повече на дълги нокти и се постига по-трудно на естествени.

Естественият нокът няма да издържи на натиска при пилене. Освен това няма дължината за тази форма. Така че, ако искате маникюр във формата балерина, се обърнете към маникюриста си. Той ще постави гел лак и с пилата ще стесни постепенно плочката така, че краят ѝ да е по-тесен и квадратен.

7. Бадем

бадемовидни нокти,

Снимки: IStock

Тази форма е комбинация между овалната и стилето. Прилича много на начина, по който изглежда ядката бадем, която мнозина похапваме. Стеснява се към върха, като има леко заоблени ъгли.

„За бадемовата форма също се изисква малко по-дълъг нокът“, казва Лин. По думите ѝ, ако нокътят е по-сплескан и твърде къс, тази форма никога не може да стане.

Тази форма издължава визуално пръстите, но не е много практична за ежедневието.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Стефи ( преди 3 години )
Винаги съм се чудела на жените с дългите и остри нокти. Те сигурно не пипат нищо вкъщи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар