IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни прически със скрънчи – 5 идеи, които да пробвате

20 февруари 2021 18 00

Разнообразете косата с ластика (Видео)

IStockphoto

„Шарени скрънчита“, „Пухкави скрънчита за всеки вкус“, „Плюшени скрънчита“. Ако все още се чудите какво точно е „скрънчи“, бързаме да уточним, че става дума за ластиците за коса, върху които има набран тюл или друг вид обемен плат. Станали истински моден аксесоар в края на 80-те и началото на 90-те, те се завръщат, за да разнообразят прическите ни по време на пандемия.

Всъщност, заради изолацията и мерките срещу коронавируса, може да се каже, че много от нас спряха да си изправят косата, камо ли да я стилизират по друг по-сложен начин, ползвайки лак, пяна, фибички и шноли. Но все пак, понякога, дори и да не ходим до офиса всеки ден, се нуждаем от нещо различно. А и прекомерното връзване на опашка също не е полезно за здравето на косата.

Скрънчито е онова нещо, което задължително трябва да си купите от магазина за един лев следващия път, когато го посетите. Със сравнително евтиния аксесоар може да си направите няколко лесни прически вкъщи, стига да имате по-дълга коса или такава със средна дължина. За тях може да се вдъхновите още повече, ако си ушиете сами такива – в принтовете, които най-често носите.

скрънчи, ластици

Източник: IStock

5 лесни прически със скрънчи – завръщане към 90-те

Спомняте ли си, че преди години беше много ефектно да вържем косата на опашка, като пуснем свободно два кичура на челото. Сега може да направите нещо подобно, но като хванете с обемния ластик само половината коса, като не стягате твърде много и оформите по-висок небрежен кок. Ако предварително сте начупили леко кичурите си, още по-добре за вашата прическа.

Малки симпатични кокчета от ляво и дясно, с път по средата, е другата идея, която да изпробвате. Всеки един от тях ще омотаете със скрънчи. Може да хванете и цялата си коса на кок, който е по-нагоре и е леко разрошен.

сешоар, уреди

Pexels

Вижте повече за прическите със скрънчи във видеото, показващо всяка една от тях стъпка по стъпка:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари