IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синди Крауфорд и 8-те ѝ тайни против стареене

4 март 2021 18 00

На 55 години тя все още е една от най-красивите звезди

Снимка: БГНЕС

Синди Крауфорд е икона.

Независимо дали сте от по-възрастните, милениум или представител на Z-поколението, много добре знаете коя е тя и как изглежда. Крауфорд е може би един от най-разпознаваемите модели на нашето време и изглежда почти по един и същи начин през всичките 40 години, в които е била в центъра на вниманието.

Но какво в кожата на Синди е толкова емблематично? Способността ѝ да остарява грациозно. На 55-годишна възраст звездата спокойно може да мине за по-голямата сестра на 19-годишната си дъщеря Кая Гербер и 21-годишния си син Пресли Гербер. Спокойно можем да кажем, че Синди изглежда също толкова младежки, колкото и в известната си реклама за Pepsi през 1992 година.

Разбира се, в помощ на Крауфорд в грижата за кожата и грима ѝ идват най-известните ръце в шоубизнеса – Кевин Аукойн, Соня Кашук и холивудският естетик Кристина Реду. Това означава, че звездата е добре осведомена как да се грижи за себе си и става такъв професионалист, че основава и разработва собствена линия за красота – Meaningful Beauty- заедно с д-р Жан Луи-Себах през 2005 година.

Когато говори пред Byrdie през 2020 година, Синди заявява, че грижата за кожата е като физическа тренировка. „Тренирате веднъж и всъщност не виждате голяма разлика. Но ако тренирате редовно в продължение на години, започвате да забелязвате нещо различно. Мисля, че с грижата за кожата е същото“, споделя тя. Допълва, че никога не е късно или рано да започнете с използването на козметични продукти, които да поддържат лицето ви сияйно.

Ето как Синди Крауфорд се грижи за кожата си

Грижи се за тялото отвътре навън

Синди Крауфорд много добре знае, че външният вид зависи много от това как се грижите за вътрешността си. Затова тя не се подлага на много строги диети, а по-скоро залага на балансирано хранене, което включва плодове, зеленчуци и фибри. Според нея, е много важно да спим достатъчно и да пием редовно вода, за да поддържаме организма си сит и отпочинал.

Освен това супермоделът не забравя да се движи. Крауфорд тренира няколко пъти седмично, като плюс това кара велосипед и изкачва върхове.

Грижата за кожата е инвестиция

„Научих, че трябва да похарчите пари, за да се погрижите добре за кожата си“, казва звездата пред Byrdie. Според нея, евтините продукти може да се отразят зле на лицето ви и да предизвикат неприятни реакции. Именно затова Крауфорд съветва да съберем повече пари преди да се насочим към закупуването на козметика и никога да не пестим от нея.

Не скубе веждите си твърде много

В специално видео за Vogue Синди похвали по-младото си Аз, че не е скубала веждите си и споделя как е предала този съвет на дъщеря си. Крауфорд е казала на Кая, че не трябва да прекалява с оформянето на веждите, защото един ден ще съжалява за това. Според супермодела, трябва да се поставя граница на тънкостта, която не бива да бъде преминавана.

Серум всяка сутрин

В интервюто от 2020 година за Byrdie Крауфорд споделя как д-р Жан Луи-Себах я е научил, че през деня трябва да защитаваме кожата си, а през нощта да я възстановяваме.

Сутрешният режим на супермодела съдържа три до пет продукта, като започва с почистване на лицето под душа, след което е време за нанасянето на серум. Крауфорд обича да прилага продукта докато кожата ѝ е все още влажна, за да може проникването на съставките да става по-лесно.

В момента любимият ѝ серум е от нейната марка, в който има стволови клетки от пъпеш, хиалуронова киселина и пептиди.

Ретинол всяка вечер

Преди лягане Синди винаги премахва грима си, за да остави лицето си да диша през нощта. В новата ѝ колекция тя предлага нощен крем, в който се съдържа ретинол. Според нея, съставката е много важна за регенерирането на клетките, особено при хора, които се борят със стареенето.

Никога не пропуска слънцезащитата

Крауфорд много добре знае какви неприятности може да причини слънцето. Именно затова от 19-годишна тя не забравя да сложи слънцезащитен крем винаги, когато излиза. Научава за важността на продукта, когато един ден се появява за фотосесия, а фотографът ѝ казва, че няма как да прикрие слънчевите изгаряния, които е получила.

Грижа за косата

Когато я питат какво е нейното определение за прекрасна коса, Синди отговаря „чиста и хидратирана“. В интервю тя споделя, че никога не е предполагала, че косъмът може да остарее, но постепенно е разбрала, че този процес се случва навсякъде в тялото. В момента звездата използва специални шампоани и балсами, които се грижат за хидратацията и възстановяването на косъма.

Копринена калъфка за възглавница

Крауфорд разкрива, че наскоро е преоткрила копринените калъфки за възглавници. Според нея, те пазят косата ѝ от наелектризиране през нощта, както и причиняват по-малко бръчки по лицето.

Търпелива към грижата за кожата

Когато беше интервюирана за Redbook през 2009 година, Синди се пошегува със себе си и заяви, че през по-голямата част от живота си не се събужда като Синди Крауфорд. „Това, което хората виждат по кориците на списанията, е един перфектен момент, в който всичко е наред. Това обаче е двучасов процес“, споделя моделът.

Крауфорд допълва, че постепенно разбира, че не може да изглежда така всеки ден. Въпреки това не се депресира, а приема себе си и продължава да се грижи нормално за кожата си. През повечето време можем да я видим без грим в социалните мрежи, където публикува снимки от вкъщи без да се притеснява за външния си вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари