IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ежедневни прически – 4 идеи със щипка

11 април 2021 21 00

Аксесоарът е сред любимите на Бела Хадид

IStockphoto

Небрежните прически без стилизиране ще са най-популярни и тази пролет. Заради продължаващата пандемия и мерките, свързани с коронавируса, много жени остават да работят от вкъщи, като заменят изправянето и къдриците с маша с по-естествен вид на косата, прибрана с диадема, фибички или само със щипка. И като стана дума за аксесоарите за коса, може да се каже, че последният отново е на мода.

Любимата ни Рейчъл Грийн от „Приятели“ носеше понякога черна щипка у дома. Въобще, през 90-те всички ние имахме по една такава. Хващахме цялата коса, усуквахме нагоре и после я поставяхме. Сега Бела Хадид и Хейли Бийбър често правят същото. Други известни дами пък хващат половината кичури с по-малки.

През последните няколко месеца аксесоарите за коса, изработени от смола или материал, наподобяващ този на естествените камъни, са най-актуални. Но наред с тях съвсем обикновените щипки ще продължат да се използват. А и ситуацията го изисква – у дома, на разходка в парка или в планината, не ни трябват екстеншъни, нито лак за коса, а нещо, с което кичурите да не ни пречат и същевременно да изглеждаме добре.

Ето 4 ежедневни прически с щипка, които да изпробвате:

1. Небрежен кок

По-високият кок, който преди си правехме със специален повдигащ елемент, отдавна не е актуален. Сега се харесват повече по-ниските или леко разрошени, от които стърчат няколко кичура.

Ако имате по-голяма щипка с два зъба и дълга коса, вържете я по-нагоре, след което усучете около опашката кичурите така, че да направите небрежен кок. Накрая го задръжте с въпросния аксесоар и леко издърпайте по малко коса от различни страни.

В случай, че косата ви е дълга, но твърде тънка, просто я хванете по-надолу, като я усучете подобно на снимката. Така пак ще имате кок, но той ще пада по-свободно.

2. Опашка с плитка

Ако сте с дълга грива, вместо да я връзвате с обикновен ластик или просто да я защипете с аксесоара, за да пада свободно надолу (също както в тийнейджърските години), разнообразете ежедневния си стил с малки плитки. Те може да бъдат от двете страни – рибена кост или обикновени.

Хванете по-леко косата от двете страни, като нагласите плитките, след което извийте нагоре и поставете щипката.

3. Обърнат небрежен кок

Ако искате краищата на косата да не стърчат от всички страни от щипката, може да изберете така наречения „обърнат кок“. Просто при усукването те трябва да бъдат поставени надолу (както на снимката).

4. Вързоп

Тази идея е подходяща за жени с по-къса коса. Те могат да я приберат цялата под обемната си щипка, като я увият на вързоп.

Усукана по този начин, косата не стърчи твърде много от щипката и същевременно изглежда доста добре. Отпред, ако желаете, може да пуснете свободно един-два кичура.

Ето и още идеи за пролетни прически, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари