IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преливащи сърца – нова тенденция в маникюра

18 април 2021 13 30

Ето 4 идеи, които да изпробвате

IStockphoto

Тази пролет маникюрите с каре, както и тези, приличащи на ледени късове, ще са истински хит, но има и една друга тенденция, която заслужава нашето внимание. Макар Свети Валентин отдавна да мина, ноктите със сърца отново са на мода. Дизайнът, при който те сякаш преливат от едно в друго, бива налаган все повече от инфлуенсърите през този сезон.

Ако се върнем назад във времето, ще видим че в много анимации сърцето присъства като основен мотив, например в The Care Bears Family или The Powerpuff Girls. Сега много маникюристи го използват, за да направят по-цветен принт на целия нокът или само на върха му.

„Мисля, че тези нокти са носталгия към детските, с които мнозина са израснали“, коментира Виктория Габро, специалист по ноктопластика от Монреал. По думите ѝ, въпросният дизайн може да се използва по няколко различни начина – както от тийнейджъри, така и от по-големи.

Ето 4 идеи с преливащо сърце, които да изпробвате у дома:

1. Дъга със сърца

Така наречената „дъга по ноктите“ е доста търсен ефект, който се появи миналото лято. Дали на цял нокът или само под формата на френски маникюр, много жени избират да се лакират със сходни цветове.

При тази идея всяка плочка е с различен цвят (в основата се рисува сърце с един по-тъмен, като около него се добавят сходни нюанси). Получава се маникюр тип „дъга“, съставен от многоцветни „пулсиращи“ сърца.

2. Френски маникюр и сърца

Ако не искате да имате преливащи сърца на всеки нокът, то може част от плочките да лакирате с безцветна основа, а на върха да сложите три цвята – бежово, светло и тъмнокафяво (или други по ваш избор). Най-отгоре, точно в центъра, нарисувайте малко сърце.

На други два нокътя поставете телесна основа и отгоре оформете сърцата в различни цветове (като на снимката).

3. Половин сърце с розово и червено

Също както обърнатия френски маникюр, при който се прави полукръг в основата на нокътя, може да нарисувате и половината от сърцето. Но то трябва да е по-обемно, съставено от поне три цвята.

Може да лакирате част от ноктите с червена и розова основа. А на останалите да сложите нежно розово или млечнорозово, върху което с по-дебела четка да оформите горната част на сърцето.

На друга плочка нарисувайте цяло пулсиращо сърце в основата.

4. Вълни и сърца

Ноктите в стил „негативно пространство“, при които има по-безформени вълни в различни сходни нюанси, все още са актуални.

На всяка ръка направете по едно „пулсиращо“ сърце, като на съседните плочки сложете нежни вълни със същите тонове. За втория ефект може да ползвате специално фолио или преливане, към което да добавите и малко брокат около вълнообразните линии.

Ето и други идеи за маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари