IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да оформите веждите според формата на лицето?

6 май 2021 12 00

И тук си има няколко задължителни неща

Снимка: Pexels

Ако някой е усвоил изкуството да създава перфектна форма на веждите у дома, искаме да чуем неговите тайни. За повечето от нас това е непрекъсната борба, която обикновено включва прекалено изтъняване и използване на продукти за вежди в грешните нюанси.

Честно казано, естествената форма на веждите ви е идеална, но ако сте започнали да ги скубете по време на гимназията, най-вероятно са минали години откакто не сте ги виждали в недокоснато състояние. В опита си да намерим правилната извивка, ние често грешим в оформянето и това ни кара да се чувстваме зле и да не искаме да излезем от вкъщи.

Ето защо от InStyle се обръщат към Кели Бейкър, която често гримира знаменитости и има собствена козметична марка. Към нейните клиентки спадат Зендая и Клои Кардашян, което ни кара да повярваме в експертното ѝ мнение. Бейкър съветва да започнете с бавни темпове, когато искате да опитате нова форма на веждите си. „Запомнете, че винаги искаме да направим формата им различна от тази на лицето, за да може двете да се допълват“, казва тя пред InStyle.

Преди да посегнете към пинсетите обаче трябва да разберете коя е най-добрата форма на веждите според тази на лицето

1. Кръгло лице

Селена Гомес

Снимка: БГНЕС

Ако имате кръгла форма на лицето, Бейкър предлага да се придържате към леко повдигната вежда. Според нея, това ще издължи лицето ви и ще елиминира риска от „захлупване“ на очите. Добре е да не прекалявате с оформянето или скубането на веждите, за да не причините повече вреда отколкото полза.

2. Дълго лице

Бела Хадид

Снимка: БГНЕС

Що се отнася до формата на веждите, тук трябва да помислите за създаването на баланс. Бейкър препоръчва висока или ниска арка, която обаче има удължена опашка. Според нея, това ще помогне за балансиране на лицевите ви характеристики и ще ви придаде елегантен вид.

3. Квадратно лице

Дженифър Анистън

Снимка: БГНЕС

Тъй като квадратните лица вече имат много добре изразени черти, Бейкър предлага да заложите на мека форма, която ще направи веждите ви да изглеждат по-закръглени.

4. Сърцевидно лице

Кери Уошингтън

Снимка: БГНЕС

Ако имате сърцевидно лице, допълнително подобрете естествената форма на веждите си. Бейкър казва, че тук трябва да изберете между заоблени или ниско извити, защото това ще им придаде сърцевидна форма, която перфектно ще си отива с лицето.

5. Овално лице

Тери Хачър

Снимка: БГНЕС

Когато имате овално лице, не прекалявайте с извивката. Според Бейкър, меката арка в ъгъла на веждите се комбинира най-добре с този тип. Допълва, че повдигането на веждата твърде много ще издължи лицето и ще им придаде неестествен вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари