IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са работещите решения за лечение на скалпа и косата?

23 април 2021 17 20

В Деня на отворени врати на Derma Hair Medical ще можете да се запознаете с професионалните и иновативни терапии на кабинета и безплатно да проверите състоянието на косата и скалпа си

Снимка: ПР

Знаете ли, че косата и скалпът могат да бъдат много важни индикатори за здравето ни? Често пренебрегвани, тяхното състояние далеч надхвърля само връзката им с добрия външен вид. Сред най-познатите проблеми са загубата на коса и изтъняването ѝ, а сред тези на кожата на главата – пърхот, псориазис себорея, себореен дерматит и др. Правилно ли подхождаме, когато установим подобен проблем и какви са постиженията на медицината в тази посока?

Да, споменахме медицина неслучайно. Професионалната грижа за тази част от тялото ни, не е широко разпространена, а повечето от проблемите могат да бъдат повлияни само от специализирана намеса. Популярните и познати козметични линии, които обещават плътност, обем и се борят с косопада нямат силата да помогнат, особено когато става въпрос за наследствен косопад, за страничен ефект от лекарства или друго заболяване.

Какво можем да предприемем, за да имаме гарантиран ефект?

Първото важно условие е проблемът да е правилно диагностициран с професионална апаратура. Анализът на скалпа ни дава ценна информация, но е важно тя да бъде правилно разчетена от специалист. Той може да препоръча да се направят допълнителни изследвания, ако е необходимо, както и да назначи правилната терапия. Прецизното диагностициране е ключът към справяне с проблема, затова не го пренебрегвайте и се доверете на професионалистите в областта.

Лечими ли са проблемите на косата и скалпа?

Зависи какъв е техният причинител. Наследственият косопад не може да бъде излекуван, но процесът може значително да бъде забавен. При немалко заболявания, например автоимунните, загубата на коса е един от първите симптоми и в тези случаи терапията трябва да е комплексна. Напредъкът на лечението на косата и скалпа търпи сериозно развитие в последните години: разработени са множество модерни терапии, специална апаратура и високоефективни продукти, както за професионална, така и за домашна употреба.

коса

Къде да потърсим помощ?

В България има само няколко специализирани места, които извършват терапии и лечение в тази сфера, а най-новото от тях – Derma Hair Medical, отвори врати в София преди броени дни.

„За нас беше важно да създадем комфортно и уютно място, където хората могат да получат професионална помощ и разбиране на техните проблеми. Загубата на коса е много повече от естетически проблем, а разбирането му – съществено за справянето с него“, споделя собственикът на Derma Hair Medical – Милена Атанасова, специалист с дългогодишна практика в областта на медицината. „Щастливи сме, че в нашия кабинет можем да приложим едни от най-добрите постижения при лечението на косопад и заболявания на скалпа.“

Милена Атанасова

С какво Derma Hair Medical са различни?

За първи път в България нашите пациенти могат да използват за лечение каската KAVEL PHOTOLASER, която съчетава в едно фото, лазерна и импулсна електромагнитна терапия. С нея се прониква в дълбочина в скалпа и се третират директно фоликулите на косъма, което повлиява положително редица проблеми на скалпа и косата, като:

  • косопад
  • тънка и накъсана коса
  • повишено производство на себум

Процедурата дава много добри резултати, трае само 15 минути и е напълно безболезнена. Важна стъпка, преди всяка една от терапиите е пилингът на скалпа, който извършват в кабинета. Той почиства кожата на главата със специални медицински киселини, подготвя я за последващите процедури и я лекува.

Сред най-търсените услуги в кабинета е и микронидлингът. Той се извършва с последно поколение апаратура, която успешно се използва в терапиите както на скалпа, така и на лицето. Процедурата ефективно стимулира регенеративните процеси в кожата и образуването на колаген, чрез множество перфорации с фини игли. „Сигурността и професионалното отношение към нашите клиенти е на първо място за нас, затова и всички процедури, свързани с инжектиране на терапевтични продукти се извършват от д-р Елизабет Найденова, завършил лекар и специализант по дерматология.“, споделят от Derma Hair Medical.

„Ние не обещаваме 100%-ова помощ, защото не искаме да подвеждаме нашите пациенти. Обещаваме предотвратяване на развитието на косопада и опит за възстановяване на загубената вече коса. И можем реално да го докажем още след петата процедура“, подчертава собственикът на кабинета Милена Атанасова.

На 28 април между 10.00 и 16.00 ч. Derma Hair Medical обявява Ден на отворени врати. Всички желаещи ще могат безплатно да се възползват от прегледи и консултации, при необходимост ще бъдат изготвени и индивидуални схеми на лечение.

Derma Hair Medical се намира в гр. София, ул. „Будапеща“ 12А, телефон за контакт +359 88 681 3030.

За повече информация за кабинета следете и калаите в социалните медии във Facebook и Instagram.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари