IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лято 2021: Как да съчетаете маникюра и педикюра си

12 май 2021 10 30

8 идеи за комбинация между два лака

Снимка: iStock

Ако сте от хората, които стоят пред стената с лакове в салона за красота в продължение на 10 минути, напълно ви разбираме. Широката гама от цветове и нюанси може да бъде поразителна и да ни обърка още повече. Сигурни сме, че поне веднъж сте отивали с една идея за маникюр и педикюр, но впоследствие изборът ви се е променял, след като разгледате с какъв арсенал разполага маникюристката ви. Спокойно, не сте сами.

Лошата новина е, че изборът става още по-труден през лятото. Докато зимата се свързва с тъмни цветове и тогава ни е по-лесно да си изберем любим, то топлите месеци са подходящи за всякакви нюанси. Задачата става почти невъзможна за решаване, когато към маникюра добавим и педикюра, за да сме напълно готови за плажа. Когато се опитваме да изберем нюанс, който да поставим върху ноктите на краката, който в същото време да се комбинира перфектно с този на ноктите на ръката, можем да изпаднем в дупка на отчаяние и бързо да се откажем от разкрасителната процедура.

Добрата новина обаче е, че на помощ идват професионални маникюристи, които работят с известни личности и много добре знаят какви комбинации от цветове за маникюр и педикюр да използваме това лято.

1. Бежово и неоново

Бежовите и неоновите цветове са най-големите тенденции за лятото и присъстваха на всички модни дефилета. Маникюристката Ашли Джонсън съветва да изберете прозрачен нюанс за ръцете, който да съчетаете с невероятен флуоресцентен тон за пръстите на краката.

2. Обикновени пастели

Ако не сте фен на ярките цветове, не се притеснявайте. Имаме решение и за вас. Според маникюристката Джи Баек, никога не може да сбъркате с пастелни нокти. Тя съветва да изберете по-студени тонове като зелени и сини за краката, докато по-топлите като прасковено и розово трябва да красят ръцете ви.

3. Цветно блокиране

лак за

Снимка: iStock

Ако ви харесва идеята за блокиране на цветовете, но не сте готови да я тествате с дрехите си, опитайте я върху ноктите. Баек препоръчва да комбинирате лимоненожълто с корал или пък виолетово с тъмносиньо.

4. Мента и сребро

Комбинацията между лак с непрозрачен нюанс и сребрист блясък ще ви създаде изцяло нова визия. Според маникюристката Джена Хип, ментата и среброто придават усещането за винтидж стил, но в същото време е и футуристично.

5. 2 нюанса синьо

„През лятото обичам да придавам на клиентите си забавна трансформация на пръстите“, казва маникюристката Лиза Логан пред InStyle. Според нея, нюансите на пръстите на ръцете трябва да бъдат малко по-светли от тези на краката, особено ако ги лакирате в един и същи цвят.

6. Допълващи се цветове

маникюр, основа,

Снимка: iStock

Чудесен начин за освежаване на ноктите през лятото е да забравите за еднаквия цвят за маникюр и педикюр и да заложите на два различни, но допълващи се нюанса. Ейприл Форман казва, че е по-добре да сложите по-тъмния нюанс върху пръстите на краката, като свежестта оставите за ръцете.

7. Океан от нюанси

Опитайте прозрачен, пясъчен нюанс на ръцете и потопете краката си в дълбокото морскосиньо. И двата нюанса изглеждат най-добре на пряка слънчева светлина, което е допълнителна причина да отидете на плажа.

8. Топло и слънчево

маникюр, шарени

Снимка: iStock

„Поемането на риск по това време на годината е наистина важно“, казва маникюристката Дебора Липман. Тя съветва да опитате с по-ярък цвят, който може да ви изненада с това как стои върху ноктите ви. Вместо класическия розов цвят маникюристката предлага да заложите на бежово на пръстите на ръцете, съчетано с оранжево или червено за пръстите на краката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари