IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за лятото: Дизайните, които трябва да опитате

16 май 2021 21 00

По-топлото време предполага по-ярки цветове

Снимка: iStock

Не знаем как, но вече сме в петия месец от 2021 година. Времето мина доста по-бързо от очакваното и съвсем скоро ще трябва да помислим за лятната си почивка и къде точно ще почиваме. Благодарение на ваксинацията, пандемията сякаш започна да отстъпва и ни дава възможност постепенно да се завърнем към стария си начин на живот. Това означава, че ще можем да се насладим на морето тук или в чужбина и най-накрая да си направим подходяща лятна почивка.

Сигурни сме, че някои от нас вече знаят къде ще пътуват през топлите месеци и най-вероятно са направили своите резервации. Сега ви остава само да помислите какъв точно бански да си купите и да влезете в желаната форма за плажа. Разбира се, летните тоалети като рокли, потници и къси панталони също заслужават внимание, но сега ще се фокусираме върху друга част от тялото, а именно ноктите.

Летният маникюр е задължителен за всеки, който иска да направи впечатление както в офиса, така и на плажа. Красивите нокти са най-добрият завършек на тоалета и променят изцяло външния вид на човек. Именно затова прекарваме изключително много време в избор на точния цвят лак за ръцете и се опитваме да разгадаем какви ще бъдат тенденциите в маникюра всеки сезон.

Ако търсите вдъхновение за следващата си промяна, социалните мрежи са мястото, което трябва да посетите. По време на пандемията те се превърнаха в извор на вдъхновение както за мода, така и за красота и маникюрът не беше изключение. Маникюристи на свободна практика или такива, работещи в професионални салони споделяха своите дизайни и разкриваха как най-лесно можем да си ги направим у дома. Въпреки че вече всичко е отворено, това не спря споделянето на снимки и видеа на красиви нокти в Instagram и именно затова там намерихме най-добрите дизайни за летния сезон.

Ето какво си струва да опитате през по-топлите месеци

Бандана принт

Думата бандана веднага се свързва с онези кърпи за глава, които рапърите от 80-те и 90-те носеха постоянно. С настъпването на различни модни тенденции обаче банданата се превърна във вдъхновение както за направата на рокли, така и за украса на ноктите. Именно този дизайн е един от най-предпочитаните през тази година и ще задържи челните си позиции и през лятото.

Кайли Дженър беше една от известните личности, които последваха тренда и веднага се похвали в социалните мрежи. Маникюрът ѝ е дело на Чаун Леджънд и е много подходящ за по-дълги нокти. Хубавото на дизайна от бандани е, че той може да бъде направен както чрез ръчно рисуване, така и чрез поставянето на готови лепенки. Ако искате да превърнете ноктите си в нещо по-забавно, опитайте цветове като червено, бяло и синьо.

Цветен букет

Превърнете пръстите си в букет цветя с този маникюр с маргаритки, създаден от маникюристката Стеф Стоун. За този дизайн тя използва различни цветове, като по този начин прави творението си подходящо както за пролетта, така и за лятото. За да бъде резултатът ви перфектен, използвайте малки четки, с които да нанесете венчелистчетата върху цветята. Ако нямате подобни инструменти, може да използвате и малка фиба за коса.

Ин-Ян

Свържете двата си любими цвята като добавите дизайна ин-ян към вашия стил. Поддържайте балансирана форма като използвате двойна четка за нокти и инструмент за нанасяне на точки. Ако не искате да бъде в класиката, може да промените модела и да направите два от пръстите си като шахматна дъска, но вместо черен, използвайте лилав цвят.

Абстрактно

Ако искате да превърнете ноктите си в изложба, то това е дизайнът за вас. Тук няма ограничения за начина, по който се рисувате. Оставете въображението ви да се вихри и изпробвайте няколко различни модела. Маникюрът е изключително подходящ за лятото, защото придава свежест на ръката и привлича вниманието с изящните си картинки, които ще направите върху пръстите.

Tie-Dye и върху ноктите

Миналата година стилът tie-dye обхвана цялата модна индустрия и накара голяма част от нас да си купят дрехи в тази гама. Сега идва ред и на маникюрите да попаднат в тази тенденция. Вместо да лакирате целия си нокът, се фокусирайте само върху част от него и я изрисувайте в различни цветове. Разбира се, нюансите трябва да се допълват и често за тази цел се избират синьо, червено, жълто и розово. Използвайте малка четка, за да нарисувате вълнообразна дъга в ъгъла на всеки нокът.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари