IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блясък по ноктите – неочакваният тренд за маникюр лято 2021

16 май 2021 16 30

Ето няколко идеи, които да пробвате

IStockphoto

В края на април маникюристът на Мария Бакалова показа, че ноктите със сив брокат все още са актуални и могат да бъдат част от визията на всяка актриса за Оскарите. След като Бетина Голдщайн разкри подробностите за нежния маникюр, който направи на българката, все повече нейни колеги започнаха да качват свои идеи с блясък в Instagram. И той се превърна в един неочакван тренд за лято 2021.

Блясък по ноктите – защо не?!

Може би си мислите, че в момента се носят повече пастелни тонове или флорални мотиви по ноктите, като сребристият и златният брокат не са най-подходящи – нито за този, нито за следващия сезон. Макар да ги използваме повече през зимата, те ще се търсят през лятото, защото имаме да наваксваме от парти сезона и се надяваме тогава да посещаваме повече събития и заведения, където да покажем маникюра си.

Мария Бакалова,

Маникюрът на Мария Бакалова, БГНЕС

И ако си мислите, че ноктите с блясък върху цялата основа са твърде скучни, бързаме да ви покажем няколко идеи, които ще ви вдъхновят:

1. Блясък в стил негативно пространство

Бетина Голдщайн показва как да си направите обърнат френски маникюр в стил негативно пространство. За целта използва два цвята – лилаво, в което също има блестящи частици, както и сив ситен брокат.

Ноктите са къси и на върха слага по една лента от двата лака. А после в основата прави малък полукръг, като не запълва празното пространство.

Маникюрът е семпъл и същевременно елегантен – заради блясъка и негативното пространство.

2. Конфети блясък

Много маникюристи използват лаковете, които имат така наречения конфети ефект. Те съдържат квадратни или кръгли частици, които променят цвета си според светлината. Тоест са с така наречения холограмен блясък.

Подобно на ноктите на Джей Ло за едно от последните ѝ участия, може да ползвате безцветен лак с бляскави частици или да отидете на маникюр, където да ви сложат гел или акрил с пайети/конфети.

За предпочитане е блясъкът да е в основата на ноктите, които са с безцветна, млечна или телесна основа.

3. Мраморен блясък

Ноктите с мраморен ефект, наподобяващи някои естествени камъни, които имаме под формата на бижу или талисман, са една от тенденциите за 2021 г. Това лято те ще бъдат с лек блясък – сребрист или златен.

На пазара вече има ваденки, чрез които може лесно да постигнете окраската на мрамора. Отгоре се поставя малко брокат по избор, следвайки извивките. Накрая се запечатва с топ лак.

4. Омбре блясък

Голяма класика е да лакирате ноктите с любимия си цвят, като на един на всяка ръка поставите за основа ситен брокат. Това лято тази тенденция се изменя, като той ще бъде само на върха на плочката.

Може да си направите омбре блясък като нанесете по-топъл нюанс на целия нокът. После на малка гъбичка намажете от броката и с леки потупвания „отпечатате“ върху върха.

Ако желаете, може да постигнете омбре на другите нокти, като смесите два сходни нюанса (в случая бежово и нежнорозово).

Ето и още идеи за летен маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари