IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красива и на 75: Тайните на Голди Хоун против стареене

22 юни 2021 10 30

Тя изглежда толкова добре, колкото и дъщеря ѝ Кейт Хъдсън

Снимка: Getty

Ако поговорката е вярна и жените наистина се превръщат в своите майки, то Кейт Хъдсън има какво да очаква с нетърпение. Майка ѝ, Голди Хоун, остарява като хубаво вино и направо не е за вярване, че е на 75 години. Тя е живото доказателство, че смехът наистина удължава живота и е най-доброто оръжие срещу признаците на стареене.

Разбира се, известната ѝ отдаденост на зелените сокове също може да има нещо общо с младежкия ѝ вид. Когато е помолена да сподели тайните си за красота, Голди подчертава, че тя идва отвътре навън, поради което чистото хранене и движението всеки ден са от ключово значение.

Въпреки че Голди е свързвана със здравословните диети и редовните упражнения, тя не обръща толкова много внимание на външния си вид. Признава, че хвърля един поглед в огледалото, но не изучава лицето си и появилите се бръчки по него. „Не се вманиачавам толкова много по външността си“, допълва актрисата. Тя може и да не е впечатлена от себе си, но ние със сигурност сме. Затова искахме да научим всичките ѝ тайни против стареене и успяхме да открием седем от тях.

Ето как Голди Хоун успява да победи времето

Цялостен подход към красотата

Точно като диетата си, Голди обича да поддържа рутината си за красота проста и естествена. Признава, че не влага много усилия, но използва правилните продукти за своята кожа и съветва феновете си първо да научат какво ще им е от полза и тогава да отиват към козметичните магазини. „Върху лицето си слагам кокосово масло, а майка ми пък изстискваше лимон и слагаше сока върху лицето си“, казва актрисата.

Добавя, че на пазара има много страхотни продукти, но предпочита да използва естествени съставки и затова залага на кокосовото масло. „Кожата е нашият най-голям орган и с напредването на възрастта се изсушава. Затова поглъщам две супени лъжици зехтин преди лягане и масажирам лицето си с кокосово масло“, казва тя пред Popsugar.

Дори русият ѝ цвят на косата е напълно естествен. „Знам, че звучи странно, но никога не съм се боядисвала“, казва тя. Тайната ѝ се крие в редовното изплакване и липсата на химикали върху косата.

Маска за лице

Понякога звездите са точно толкова обикновени, колкото и ние. Например, Голди обича да седи у дома на дивана и да си релаксира с маска за лице, докато гледа любимия си сериал. Актрисата съветва да заложите на продукт, който ви привлича със своите съставки и полезни свойства, като предупреждава да не пренебрегвате упътването на опаковката.

Диетата ѝ е проста

Що се отнася до това, което яде, Голди не прекалява и никога не преяжда. Пред списание People признава, че пие много сокове, не слага обилно количество храна на масата и не смесва различните групи хранителни вещества. „Така че, ако искам да ям протеин, просто ще си сготвя леща, а няма да ям още три-четири неща с нея“, добавя актрисата.

Според нея, слушането на тялото е това, което ѝ помага в поддържането на перфектна форма. „Ям това, което ми харесва. Понякога постя, а понякога ям овесени или зърнени храни. Понякога пия протеинова напитка, кафе или пък чай“, откровена е тя.

Любимите ѝ зелени сокове

Хоун приписва доброто си здраве на любимата си зелена напитка. Кейт Хъдсън пък казва, че сокът е най-добрата тайна за красота, която е научила от майка си. „Мама винаги пие зелен сок. Това научих от нея за добрия начин на живот – винаги да се движа и да пия нещо зелено“, споделя Хъдсън пред Allure. Голди е толкова запалена по зеления си сок, че признава пред Buzzfeed, че количеството никога не ѝ стига.

Не забравя упражненията

Голди не забравя за упражненията, но тук не става въпрос за изморителни серии във фитнеса. По-скоро тя разчита на нещо по-естествено и сред природата. Признава, че се опитва да ходи и да тича всеки ден, като в същото време си зарежда главата с позитивни мисли. Когато няма време за пълна тренировка, звездата прави кратки серии. Според нея, дори 15 минути движение на ден ще направят чудеса с тялото ви.

У дома притежава инфрачервена сауна, в която се поти всеки ден и изхвърля ненужните токсини от организма си. Освен това прави йога, вдига тежести и не седи дълго време на едно място. „Мисля, че това е проблемът на младите в наши дни. Те постоянно седят на стол или на дивана. За Бога, разходете се, направете някое и друго упражнение. Раздвижете тялото си, защото то иска да се движи“, предупреждава Голди.

Дневна мотивация

Много преди грижата за себе си да стане модерна дума, каквато е сега, Голди знае, че как се грижиш за това, което е вътре, облагодетелства външността ти. Всъщност, първото нещо, което прави като се събуди, е да си каже няколко мотивиращи изречения. Заедно с това актрисата диша дълбоко няколко пъти, с което събужда целия си организъм. Тя допълва, че мотивиращата реч обаче не е достатъчна само сутрин. Трябва да продължавате с окуражаването през целия ден и да не забравяте, че правите всичко възможно, за да постигнете целите си. Не бъдете строги към себе си и помнете, че големият успех идва бавно.

Грижа за психичното здраве

Голди създава собствената си организация MindUP, посветена на това да помага на децата да се научат да мислят позитивно и да се грижат за психичното си здраве. По това време тя все още е била танцьорка и започва да включва част от движенията в процеса с децата. Според нея, по този начин човек се учи да свързва ума с тялото, което го прави по-щастлив.

„Все още танците са голяма част от живота ми. Често се чувствам много по-добре, когато танцувам, отколкото когато правя каквото и да било друго“, признава тя. Казва, че със създаването на организацията си е изпреварила тенденциите, но се радва да види, че все повече хора обръщат внимание на психичното здраве. В своите методи тя използва всичко, което е научила от невробиологията, медитацията, позитивната психология и вниманието към сетивата ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари