IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен грим: Dior ни дава идея за нещо семпло и елегантно

24 юни 2021 14 30

Гримьорът на марката обяснява как е постигнал ефекта

Снимка: iStock

В случай, че сте живели под скала или на отдалечен остров през последната година и половина имаме нещо да ви кажем: Вече правим първите си смели крачки извън пандемията.

По време на изолацията голяма част от нас приеха естествената си красота и се фокусираха върху грижата за кожата, а не върху гримирането. Но сега, когато животът отново потръгна, любителите на красотата използват това като шанс да бъдат възможно най-изразителни, когато става въпрос за приложението на грим, особено за очите.

Така че не е изненада, че най-горещата тенденция това лято идва от една от водещите модни марк и – Dior и нейното дефиле в Гърция. „Визията се състои от много естествена, блестяща основа, върху която всяко момиче поставя перли“, казва креативният директор на козметичната линия на Dior Питър Филипс. Някои дами имат само две перли, някои имат четири, а някои описват с тях цялото око.

С фокус върху естествената красота, но с лек елегантен детайл, гримьорът започва своята работа чрез нанасянето на лосион, обогатен с минерали и розово масло, който кара кожата да се усеща свежа и хидратирана. Според Филипс, това е задължителна стъпка, с която да постигнете естествена визия, която да издържи през целия ден. След това той нанася серум, последван от фон дьо тен и пудра, необходима за намаляването на блясъка в Т-зоните. „Без подчертаване и без контур. Просто естествена кожа“, допълва Филипс.

Гримьорът избира да улесни нещата и когато става въпрос за устните, като използва един и същ нюанс червило за всички момичета. Все пак той иска фокусът да падне върху очите, които съдържат необходимата елегантност. Най-накрая е добре да сложите лека спирала, за да създадете лек обем на миглите.

Но това, което наистина прави външния вид спиращ дъха, са перлите, използвани за оформяне на очите. И по ирония на съдбата, тези малки детайли съвпадат идеално с палитрата, върху която Филипс започва да работи в началото преди години, много преди да реши какъв ще бъде окончателният външен вид на моделите за дефилето.

„Знаех къде ще снимаме и знаех, че ще бъде в Гърция. Затова си казах, че трябва да създам спокойна палитра, която всеки да може да носи със себе си на круизно пътешествие. Исках нещо красиво и ласкателно, което не е твърде плашещо и не тежи на кожата“, казва Филипс пред InStyle.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари