IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лицева йога – оръжието срещу бръчки, фини линии и отпусната кожа

8 юли 2021 08 30

5 упражнения, които може да правите по всяко време

Снимка: iStock

Гладката, стегната и повдигната кожа е силно желана във време, в което мнозина се надяват да остареят грациозно. Но какво, ако имаше начин да се намалят фините линии и увисналата кожа без лифтинг на лицето или инжекции с ботокс? Отговорът на този въпрос може да се крие в лицевата йога.

Йогата за лице, която включва специфични упражнения и масажи, насочени към лицето, може да укрепи кожата и да намали признаците на стареене, наред с други предимства. Ето какво трябва да знаете за лицевата йога и няколко упражнения, които да изпробвате сами.

Какво е лицева йога?

Йогата за лице съчетава масаж, акупресура, упражнения и релаксация, за да осигури безопасни резултати против стареене на кожата. Всичко, от което се нуждаете, са ръцете ви. Въпреки че има ограничени проучвания за ползите от тази практика, те установяват, че техниката стяга кожата, подобрява психичното здраве, укрепва мускулите на лицето и облекчава напрежението.

Според учителите по лицева йога Даниел Колинс и Гари Сикорски, други ползи от практикуването включват повишаване на кръвообращението, намаляване на фините линии, омекотяване на кожата, намаляване на подпухналостта и подобряване на визията. Повечето хора могат да се доверят на практиката, но има някои изключения.

лице, огледало,

Снимка: iStock

Според Колинс, трябва предварително да се консултирате с лекар, ако имате едно от следните заболявания – нараняване като отворена рана или счупена челюст, активно акне, екзема или псориазис.

Упражнения за лицева йога

Има много различни упражнения за лице, които можете да правите в ежедневието си. За да практикувате лицевата йога, започнете с една минута на ден и постепенно стигнете до 10. Оттам опитайте да увеличите на 20 минути на ден.

Ето няколко опции за лицеви упражнения, които може да опитате у дома

1. Скулптор на бузите

Добро за: Повдигане и извайване областта на бузите.

Как да го направим:

♦ Поставете показалеца и средния пръст близо до долната част на лицето.

♦ Плъзнете пръстите нагоре по лицето, като показалеца върви по линиите на усмивката, след което се спира около ноздрите.

♦ Средните пръсти след това се плъзгат нагоре по останалата част от бузата.

♦ Пръстите се преместват във формата на V, докато се плъзгат нагоре по лицето.

♦ Повторете упражнението за една минута.

2. Освобождаващо напрежението във врата

Добро за: Усилване на кръвообращението, освобождаване на напрежението в задната част на врата, отключване на раменете и повдигане и стягане на предната част на врата.

Как да го направим:

♦ Внимателно наклонете главата назад.

♦ След това използвайте пръстите си, за да почукате леко по предната част на врата.

♦ Постепенно се придвижете нагоре и продължете към областта на бузите, около устата, внимателно под очите и към слепоочието.

♦ Правете това упражнение за около една минута.

3. Омекотител на третото око

Добро за: Намаляване на стреса и главоболието, отпускане на мускулите и омекотяване на вертикалните линии между веждите.

Как да го направим:

Това е просто упражнение, при което многократно натискате с един пръст между веждите си на едно и също място. Правете го за около минута.

4. За по-гладко чело

Добро за: Повдигане на веждите, изглаждане на челните линии, предотвратяване на свиването на клепачите и освобождаване на напрежението.

Как да го направим:

♦ Поставете показалеца и средния пръст на двете си ръце върху челото по линията на косата.

♦ Натиснете здраво дължината на тези пръсти надолу и плъзнете към веждите си.

♦ Едновременно повдигнете веждите си нагоре.

♦ Задръжте десет секунди, докато вдишвате дълбоко.

♦ Направете това упражнение три пъти, като последния път задържите за 20 секунди.

♦ Направете последователността още веднъж.

5. Стягане на клепачите

Добро за: Укрепване на горните и долните клепачи, увеличаване на кръвообращението, изсветляване на кожата около очите и намаляване на подпухналоста под очите.

Как да го направим:

♦ Поставете средните пръсти във вътрешния ъгъл на очите си, а показалците – от външната страна.

♦ Примижете с долните клепачи и усетете как мускулите под пръстите ви се стягат.

♦ Направете това десет пъти, като държите горните клепачи отворени.

♦ Задръжте последния път за 20 секунди.

♦ Повторете сесията още веднъж.

Дали лицевата йога работи?

Подобно на други упражнения, трябва редовно да практикувате лицевата йога, за да видите резултати. „Това е все едно да отидеш на фитнес. Ако правите повече упражнения и прекарвате повече време в грижа за лицето, ще видите по-бързи и по-добри резултати“, казва Гари Сикорски пред Insider.

грижа за

Снимка: iStock

Времето, необходимо да се видят трайни резултати от йогата за лице, варира от човек на човек. Все пак Сикорски казва, че очаква да види първоначални резултати след шест до десет седмици, ако ежедневните сесии продължават от 15 до 20 минути. Носенето на слънцезащитен крем, поддържането на хидратация и достатъчното сън може да помогне резултатите да се появяват по-рано.

КоментариКоментари