IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Как да си направите монохроматичен грим за очите?

25 юли 2021 12 00

Интересни идеи за лятото

Снимка: iStock

Монохроматичният, или по-просто казано едноцветният грим, е огромна тенденция в момента и се появява върху лицата както на инфлуенсъри, така и на звезди на червения килим. Най-пресния пример, за който можем да се сетим, е Флорънс Пю на премиерата на "Черната вдовица" през юни. Тогава тя заложи на розова очна линия, която чудесно пасваше с розово-лилавите й крайща на косата. 

Според гримьора Джоузеф Карило, който работи с различни знаменитости, ключът към създаването на перфектния монохроматичен грим е нанасянето на продукти от един и същи цвят върху очите, устните и бузите. Това е простата, но успешна формула за безупречна визия. "Това е един от моите любими стилове и обичам да го правя за червения килим. Той е безвременен и е доста шик", казва Карило пред InStyle. 

Монохроматичният грим действа добре на всички тонове на кожата и красотата му е, че всяка цветна палитра е подходяща. Изборът е изцяло ваш и може да заложите на любимите си продукти. Поддържането на цветовите тонове в едно и също семейство гарантира, че гримът ще е синхронизиран и нито една черта на лицето няма да се откроява повече от другата. 

Ако мислите да изпробвате този тип грим, трябва да го направите лека полека. Блестящите червила и кремообразните сенки за очи са чудесен избор, като отново трябва да бъдат в един и същи нюанс. Но цветът на сенките е това, което наистина ще отличава монохроматичния грим от останалите визии, така че не забравяйте да изберете нюанс, който обичате, и около него да изградите цветовата палитра за другите черти на лицето си.

Ето няколко предложения за монохроматичен грим за очи

Бледа лавандула

Първата стъпка към постигането на перфектния едноцветен грим на очите е използването на ефективен грунд. 

За да създаде визията на снимката, Карило започва с основа за сенки с копринена текстура за подобряване на устойчивостта на грима и предотвратяване избелването на цвета. Той я прилага върху целия клепач, след което използва плоска четка, за да нанесе самите сенки. За целта използва цвят лавандула, а след това взима смесителна четка, за да направи по-бледа визия около окото.

"Исках да създам крайната форма само с един цвят", казва той пред InStyle. Допълва, че с разнасянето на сенките от клепача към вътрешния ъгъл на окото, постигаме лилава сянка, която е елеганта и точно толкова забележима, колкото искаме. За да добави малко подчертаване на очите, Карило използва спирала, за да създаде паякови мигли. 

Огненочервено

Червеният грим винаги прави впечатление и този външен вид не е изключение. Едно докосване с интензивния цвят и веднага ще забележите подобрение в областта на очите и бузите. 

"За този външен вид използвах малка четка за смесване и започнах да нанасям леко грима във вътрешния ъгъл на окото и около гънката му, като същевременно оставих клепача недокоснат", казва Карило. След това гримьорът използва по-голяма четка, за да нанесе руж върху вътрешния ъгъл на окоото, като избледнява цвета към слепоочията и точно над скулите. 

Естествена красота

За тази визия Карило използва безцветна палитра, за да добави фино измерение на лицето. Като за начало той прилага водоустойчив грим за очи, за да предотврати загубата на блясък след поставянето на останалите продукти. След това гримьорът постави светлобежово от гънката на клепача чак до веждите. За финал Карило използва спирала и грим в същите тонове за останалата част от лицето.

Син оттенък

Този ярък син едноцветен грим за очи е грабващ вниманието и изглежда страхотно върху топли кожни тонове. Карило започва процедурата с водоустойчив грунд за очи, който чудесно се бори с по-омазнени клепачи. След това той нанася сенки за очи, използвайки плоска четка. "После беше време за смесителната четка, с която исках да направя визията малко по-бледа", споделя професионалистът. Накрая нанася овлажняващ балсам за устни, за да добави блясък. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари