IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета за красота, следвани от французойките

1 август 2021 21 00

Гримьорката Виолет разкрива тайната

Снимка: iStock

Гримьорката Виолет е типичният пример за безгрижен френски стил. От разрошените ѝ коси до простия ѝ подход към грима, тя е капсулирала начина, по който жените искат да изглеждат днес – автентично и естествено.

„Мисля, че във Франция, основната цел за нас е да бъдем щастливи. И това не означава да си успешен или да бъдеш обичан. Смятаме, че трябва да идва отвътре. Щастието е много свързано с начина на живот – то е повече за това как можем да се наслаждаваме на собствения си живот и по-малко за това как да изглеждаме или какво правим“, казва тя пред Harper's Bazaar. Именно затова гримьорката прави собствена линия за красота, която служи по-скоро като творчески инструмент, а не като коригиращ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Линията съдържа сенки за очи, червено червило и продукти за създаване на блясък. В нея обаче липсват продукти за прикриване като фон дьо тен или коректор. „Френските дами обичат да бъдат уникални. И най-добрият начин да направите това е да бъдете себе си, тъй като всички ние сме дълбоко уникални един за друг“, казва Виолет. Според нея, човек, колкото и да се опитва, не може да прикрие истинската си същност и затова е по-добре да я приеме и да се гордее с нея.

Това вродено самочувствие проблясва, когато погледнете начина, по който французойките подхождат към грима. За тях това е инструмент за подобряване на вродената им красота и изразяване на емоциите им. По-долу Виолет разкрива петте си най-добри съвета за грим и как да приемем естествената си красота.

1. Приемете индивидуалността си

Според Виолет, нещата, които обществото обозначава като несъвършенства, всъщност са това, което ни прави уникални и различни. Така че, първият ѝ съвет е да не се фокусирате върху подобряването на визията си, а вместо това да се съсредоточите върху това как може да заобичате себе си. Когато нанасяте грим, направете го, за да подчертаете чертите си, а не за да ги скриете.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Violette (@violette_fr)

„Какво означава това? Без контуриране, без изкуствени мигли, без нищо, което ви променя. Може би дори е добре да забравите за фон дьо тена“, казва гримьорката. За нея трябва просто да сложите малко блясък върху лицето си за следващата среща или едно обикновено червено червило.

2. Винаги избирайте червеното

„Червените устни са електрифициращ и мощен инструмент. Когато го носите, усещате магията в себе си“, категорична е Виолет. Според нея, това е нещото, което наистина събужда женствеността ни и привлича мъжките погледи. След като нанесе червеното си червило, тя често размазва ръба на устните си, за да направи визията си по-мека и елегантна.

3. Балсам

Виолет споделя, че във Франция обичат външния вид, наречен „bouche mordue“, който се превежда като „прехапани устни“. Идеята е да получите цвят, сякаш току-що някой ви е целунал и леко е взел от червилото ви. Този вид е предназначен да изглежда много близко до естествения цвят на устните. Независимо дали ще използвате този трик или ще нанесете червило, гримьорката съветва да не забравяте за балсама.

4. Правилна подготовка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Грижата за кожата определено е от съществено значение за французойките. Тя дори се е превърнала в религия за тях и никога не я забравят. Според Виолет, е добре да се погрижите първо за кожата, тялото и косата си, като чак тогава помислите за грима. Тя съветва да потърсите помощ от дерматолог, за да разберете точно какви продукти да използвате и как да се грижите правилно за себе си.

5. Забравете перфекционизма

„Във Франция обичаме, когато гримът около очите ни не е перфектен. Не искаме да изглеждаме твърде фалшиво, сякаш визията е най-важна за нас“, казва Виолет. Така че, ако дамите във Франция носят опушено око, няма да имат изкуствени мигли и ще нанесат сенките си с пръсти, за да изглеждат малко по-бледи. Френската формула за красота е много проста – естествена красота, малко разрошена коса, тъмни очи и супер семпъл тоалет с дънки и чифт маратонки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари