IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр с плодове – 5 идеи, които да изпробвате

31 юли 2021 13 30

Той винаги е актуален за лятото

IStockphoto

Лятото ни предлага разнообразие от плодове, които можем да похапваме на воля и същевременно да се заредим с полезни вещества. Диня, пъпеш, портокали, банани, ягоди, череши, праскови, кайсии... Това са само част от най-консумираните през сезона.

Плодовете винаги са били търсен мотив сред дрехите и аксесоарите през лятото, като според тенденциите, сме ги срещали като декорации или принтове. Но всички ще се съгласите, че те присъстват основно и при тематичните маникюри за лятото. Разположени на цял нокът или просто като акцент, те променят всяка обикновена плочка. Да не говорим, че могат да бъдат част от цялостната ви визия.

Ако ви предстои почивка на море, имате нова рокля с динен цвят или просто търсите по-цветна идея за маникюр, то може да изберете един любим плод, а защо не и няколко. Предлагаме ви 5 идеи, които да изпробвате или пожелаете от вашия маникюрист:

1. Киви

Така наречените деконструирани плодове са основна тенденция при маникюра за лято 2021. Вместо да ви нарисуват цял, могат да вземат само мотив от него. Например малък зелен щрих с черни семки, който да ви напомня за най-сладката част от кивито.

Ако искате такъв маникюр, може да поставите телесна или прозрачна основа на всеки нокът, след което на върховете или по диагонал, да сложите малко светлозелено, към което да добавите ситни черни точки с помощта на тънка четка. В случай, че искате типичният за кивито цвят да бъде на цялата повърхност, в средата с бял или млечен цвят нарисувайте сърцевината на плода, като допълните цялостната декорация с черните точки, с които да имитирате семките.

2. Диня

Близо 90% от маникюрите с плодове са с основен мотив диня. Все пак той се рисува много лесно, особено ако имате подходящите лакове и сте по-сръчни.

Трябва ви червен или виолетов цвят, който е сходен на този на плода. След като го поставите за основа, на върха нанесете плътен зелен лак. До него сложете тънка ивица бяло. После завършете, като нарисувате дребните черни семки на динята.

3. Лимон

Много газирани напитки и коктейли са с парченца или прясно изцеден сок от лимон. Цитрусът има тъмножълта кора и специфична сърцевина, които може да изобразите върху ноктите си.

Ако желаете лимонов маникюр, нанесете на част от плочките прозрачна основа, а отгоре, с помощта на бяло и жълто, оформете цели лимончета или парченца. Завършете с клонки в зелен цвят. На останалите може да сложите жълт лак по цялата дължина.

4. Микс от плодове

Ако желаете да съчетаете маникюра си с вашите по-пъстри летни дрехи, поискайте така наречения микс от плодове върху ноктите. Така на всеки един може да има различна рисунка – диня, лимон, портокал, банан и други...

Друг вариант, който може да пробвате, е да украсите всеки нокът с различни миниатюрни плодчета. Това може да стане чрез залепването на фолио или стикери или чрез рисуване с тънка четка.

5. Ананас

Той е поредният тропически плод, с който може да се разхладите в горещите летни дни. Украсете маникюра си с него, като го поставите върху синьо-зелена основа.

Подобно на снимката, може да поставите по половин ананас в единия край на плочката, ползвайки първо бял лак, след което жълт или кафяв, оформяйки ромбоидите на плода. Накрая поставете зелените листа в горната част и завършете с топ лак отгоре.

Ето и още идеи за летен маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари