IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Взимайте лака за коса! Тупираните прически се завръщат!

31 юли 2021 15 00

Обемната коса отново е хит сред звездите

БГНЕС; Дуа  Липа

Може би едно от изненадващите завръщания в модата в прическите за 2021 година е обемната, тупирана коса. Все повече звезди се появяват на червения килим, в личния си живот, а и в музикалните си видеоклипове именно с тази визия, която е била изключително популярна през 50-те и 60-те години на миналия век.

Този тип издута прическа е характерна със заоблена, обемна форма отзад на главата. Емблематични звезди, които са залагали на този тип визия в миналото са Брижит Бардо, Лиза Мари Пресли, Ейми Уайнхаус и дори Адел.

Тази година тупираната коса се налага от певиците Дуа Липа, Ариана Гранде, Лили Колинс и Камила Кабейо.

Фризьорът Сам Макнайт, който е оформял косите на култови дами като принцеса Даяна и Кейт Мос и е направил доста тупирани прически зад кулисите на Fashion Weeks през годините, не е твърде изненадан от завръщането на този ретро стил.

„Винаги се случва модно възраждане на нещо от 60-те години. 60-те години никога не са далеч от модата. Предполагам, че това е така, защото 60-те години бяха последният период, в който хората прекарваха много време в оформяне на прическата си. От началото на 70-те хората започнаха да залагат на по-свободната визия на косата си.“

Оказва се, че 60-те години не са първият път, когато светът става обсебен от тупираната коса. Обемните прически за първи път се появяват в Европа около 1770 - 1780 години покрай Мария-Антоанета и нейния фризьор Леонар Отие. Заедно двамата създават множество обемни и екстравагантни визии в косата, някои украсени с пера и цветя.

Според коафьора Макс Найт привлекателността на тупираната коса, независимо в коя епоха живеете, се крие в това, че този добавен обем в горната част на главата създава много красив, царствен силует. „Мисля, че малко височина в прическата винаги кара жените да се чувстват малко по-високи и по-великолепни“, казва той и добавя, че тази прическа може да бъде по-драматична или по-небрежна в зависимост от личния стил.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila (@camila_cabello)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари