IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Епилация и депилация – какво, как и защо?

25 август 2021 12 30

Какви са предимствата на методите и кой да изберем

Снимка: Istockphoto

Ако има един въпрос, който си задава не само всяка жена, но и много мъже, то той е епилация или депилация да избера?
Темата за обезкосмяването е актуална през цялата година, но съвсем естествено нейният пик идва през топлия сезон, като част от подготовката за морската или планинската почивка.

Какво е епилация и какво е депилация?

Разнищването на темите задължително започва с пояснението какво е епилация и какво е депилация. Каква е разликата между двете? 

Това, което различава процедурите, се крие в самото премахване на косъмчетата.

  • Депилацията премахва само видимата част на косъмчетата, абсолютно безболезнена е, но основният минус е, че трае по-малко от епилацията.
  • Епилацията, от своя страна, е отстраняване на косъмчето с корена и това позволява да се радваме на гладка кожа за по-дълго време.

Какви продукти да използваме?

Независимо от това на кой от двата метода се спрете, изборът от варианти за прилагането му е голям.
При депилацията най-често изборът се спира на депилиращ крем. Принципът, на който той работи, е лесен – нанася се върху кожата и след няколко минути се премахва с шпатула, върху която остават и самите косъмчета.

Депилиращият крем е значително по-добър вариант от бръсначките, защото при него липсва рискът от нараняване или порязване и е много по-щадящ към кожата, особено ако тя е чувствителна и склонна към раздразнения. Пазарът предлага изобилие от депилиращи кремове, подходящи за всеки тип кожа и съобразени с нуждата ѝ, което помага да се осигури идеално гладка кожа, независимо каква е тя.

При епилацията често изборът пада върху ленти за епилация.

Класическите ленти за епилация са достъпни, лесни за домашни условия и по-дълготрайни от методите за депилация. Восъчните ленти се затоплят между дланите, поставят се върху зоната и при издърпването, косъмчетата се отстраняват заедно с корените. Принципът, на който работи кола маската, е същият, с разликата, че тя е в течно състояние, най-често се нанася с рол он и ви трябват отделни ленти, с които да почистите зоната от косъмчета.

Често изборът на метод за обезкосмяване зависи и от ситуацията – понякога ви трябва бързо решение, за не повече от 5 минути, а друг основният фактор е, че ви трябва да издържи по-дълго време.

Най-хубавото?

Разнообразието ви дава възможност да се радвате на идеално гладка кожа във всеки един момент и всяка една ситуация.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари