IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От първо лице: Как се справих с акнето и се научих да се обичам

12 октомври 2021 14 30

Историята на една жена и решението ѝ срещу акнето

Снимка: Istockphoto

Нали знаете, че когато видите човек, не трябва да го съдите, защото не знаете историята му. Е, аз ще ви разкажа моята.

Когато бях на 14-годишна възраст, разбирайте най-бурните тийнейджърски години, се сблъсках с диагнозата акне.

Докато съучениците ми се бореха с „безпощадната“ една пъпка, появяваща се от време на време на различно място на лицето, аз бях изправена пред истинско нашествие от възпалени и зачервени пъпки.

Проблемът започна толкова бързо, колкото и се реши, но ако трябва да съм абсолютно честна, не бях подготвена.

Зачервяването и лъщенето пречеха повече функционално и естетически, отколкото физически. Защото първата крачка за справяне с проблема включваше не просто правилна терапия, ами и психологическа сила да преодолея проблема със самочувствието.

Можете да си представите, че в годините, в които започват първите любовни трепети към онзи симпатяга от съседния клас, за когото се „борим“ всички момичета от нашия, за мен това бе неравна битка. Защото първо трябваше да се справя с акнето, което удари не само лицето и шията ми, ами и самочувствието. В най-лошия възможен момент.

Едно от първите неща, които родителите ми направиха, бе да ме заведат на консултация при специалист, който бързо постави диагнозата „акне“.

И така, докато другите се бореха за вниманието на момчетата по коридорите, аз се борех с акнето.

Едно от най-важните неща е да осъзнаеш, че акнето не е нещо, което не може да бъде преодоляно, даже напротив, сега осъзнавам, че именно то ме научи в ранна възраст на дисциплина и воля.

Първата и основна стъпка е изборът на подходяща медикаментозна терапия, ако се налага такава, и дермокозметични продукти, които да превърнем в наша рутина. Изберете адаптиран почистващ продукт и продукт за грижа, аз се доверявам на Cleanance почистващ гел и Cleanance Comedomed Концентрат срещу несъвършенства.

Почистващият гел използвам ежедневно, като той е насочен за почистване на чувствителна, мазна кожа, която е склонна към несъвършенства. Гелът намалява излишния себум и след всяко измиване кожата ми е не само чиста, но и матирана, без неприятното лъщене. Не на последно място, благодарение на съдържанието на Термална вода AVENE Cleanance почистващ гел успокоява кожата, което е особено важно, когато се справяте с акнето.

cleansing-gel

Второто ми оръжие срещу акне е Cleanance Comedomed Концентрат срещу несъвършенства, който намалява съществуващите пъпки и черни точки и ограничава появата на нови, благодарение на своя комедо-ревърс ефект. Текстурата се абсорбира незабавно, за да осигури немазен и матиращ финиш. Най-хубавата част е, че доказано с клинични проучвания несъвършенствата намаляват само за 7 дни.

Благодарение на високата концентрация на растителна активна съставка, Cleanance Comedomed елиминира не само пъпките на повърхността на кожата, но и повлиява целия механизъм по формиране на несъвършенства под повърхността. Защото акнето е проблем, който се нуждае не само от естетическо прикриване, но и от фокусирано третиране на проблема в дълбочина.

cleananced-comedomed

Аз лично открих продуктите навреме и ги използвам всеки ден, защото акнето не е само проблем, който се проявява при тийнейджъри, напротив – съществува и възрастово акне, което би могло да стартира около 23-годишна възраст.

Така с годините, освен продуктите, които използвах като тийнейджър, добавих Cleanance Women Корективен серум и Изглаждащ нощен крем.

Cleanance Women Корективен серум допринася за намаляване на несъвършенствата, изглажда повърхността на кожата и намалява появата на разширени пори. Концентрираната му формула спомага да разкриете гладката и сияйна кожа, а свежата и лека текстура оставя кожата мека и гладка, готова за нанасяне на дневна или нощна грижа.

women-serum

При Cleanance Women Изглаждащият нощен крем важи правилото, че добрата грижа през нощта ни дарява с красота на сутринта. Продуктът допринася за намаляване на несъвършенства, петна и остатъчни следи и изглажда повърхността на кожата. С немазна, „галеща“ кожата текстура, Cleanance Women Изглаждащ нощен крем ви осигурява хидратация и комфорт през цялата нощ.

women-night-cream

Моята лична рутина, вече преминала през тийнейджърството, е почистване с гел, успокояване на кожата, корективна грижа и изглаждаща нощна грижа.

Корективната грижа нанасям всяка сутрин и вечер върху предварително почистена и успокоена кожа, а вечер, преди лягане, добавям и изглаждащата нощна грижа.

Защото акнето, независимо дали проявено в тийнейджърски години или по-късно, не е проблем, който не може да бъде решен, даже напротив – създава дисциплина и учи, че красотата винаги е в това да се обичаш и грижиш за себе си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари