IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета как да се грижим правилно за къдравата коса

28 септември 2021 13 04

Снимка: Pexels

Независимо дали косата ви е чуплива или къдриците са добре подчертани, важно е да откриете правилната грижа за нея. Кажете сбогом на трудно контролираната и вечно заплетена прическа, защото сме ви подготвили 5 съвета, с които ще забравите за проблемите.

пр

Тайната се крие в правилния подбор на козметика. Не всеки продукт е подходящ – някои формули са прекалено тежки, други са предназначени за права коса. Ефектът от тях обаче винаги е един и същ, те натежават на корените и дължините и лишават от обем и подвижност къдриците. Ако всичко това ви звучи познато, вижте как да се спасите от разочароващи резултати – по-лесно е отколкото си представяте!

1. Поддържайте влагата в косата

Когато косата е хидратирана, непременно ще усетите разликата. Маслата са чудесна алтернатива за постигането на търсения ефект, тъй като в повечето случаи чупливите кичури са доста сухи. Тези от марката Moroccanoil вероятно са добре познати на повечето от вас, а най-хубавото е, че се използват върху мокра или влажна коса, за да сте сигурни, че няма да утежняват къдриците.

2. Избягвайте прекаленото третиране

Чупливата и къдравата коса предоставят чудесна възможност на своите притежателки да имат красива прическа без употребата на преси и маши…. стига да знаят как да я оформят правилно. Прекомерната употреба на фиксиращи продукти също може да провали мечтаната визия. Използването на топлина нарушава структурата на къдриците, отнема тяхната еластичност и трудно можете да се върнете към естествената им текстура след време.

пр 2

3. Сресване

Разресването с пръсти се оказва най-подходящо за вас. Можете да направите компромис и с използването на едър гребен, но определено трябва да стоите далеч от четките.

4. Ниски температури

Колкото по-ниска е температурата на уреда за оформяне, толкова по-добри резултати ще получите. Студеният въздух на сешоара предотвратява появата на стърчащи косъмчета и заключва по-добре хидратацията от козметиката, отколкото топлият.

пр 3

5. Връзвайте косата си преди сън

За да запазите максимално добре прическата си, връзвайте косата си на висока опашка, но без да пристягате или използвате стегнати ластици. Това ще предотврати разпиляването на кичурите и заплитането им, докато спите в най-необичайни пози.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари