IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически есен 2021 – отново копираме Spice Girls

3 октомври 2021 16 30

Стилът от 90-те се завръща

БГНЕС

Както вече видяхме през последните няколко месеца, модата от 90-те се завръща. И освен през лятото, някои позабравени тенденции ще се търсят и през есента. Това важи в пълна сила за прическите, които продължават да бъдат по-небрежни и не изискват голяма поддръжка заради пандемията.

Ако се чудите защо по-високите опашки, пускането на дребни кичури на челото или ситните плитки или кокчета, отново са на дневен ред, си спомнете за любимите певци и музикални групи преди повече от 10 години. Тогава момичетата от Spice Girls бяха на върха, като хиляди тийнейджърки се опитваха да се доближат до тяхната визия. Едни искаха спортния стил на Мел Си, други си правеха опашки като Ема Бънтън. Имаше и по-смели, които бяха готови да се боядисат, само и само, за да заприличат на Гери Халиуел.

Бела Хадид, Дуа Липа, Ариана Гранде, Хейли Бийбър. Това са само част от известните дами, които виждаме с прически, вдъхновени от известната британска група, която скоро ще се събере за ново турне. Дори наскоро някои се появиха на светски събития, с коси, оформени в стил 90-те, с познатите на мнозина аксесоари за това като обемни фиби, високи диадеми, шноли и други.

Лесни прически за есен 2021 – копирайте отново певиците от Spice Girls

Ако се чудите как да промените косата си, ето няколко идеи, които да използвате:

1. Руси кичури като тези на Гери Халиуел

Както всички, израснали през 90-те знаят, певицата се отличаваше от своите колежки по това, че бе с червена коса. Но в прическата ѝ имаше два специфични руси кичура, направени точно в центъра на челото, така че тя да може да разделя косата си на път.

Не е задължително да се боядисвате във въпросния цвят. Ако търсите промяна – независимо дали сте с по-светла или тънка коса, просто отидете на фризьор, за да ви сложи два малки кичура с по-различен тон от вашия. Ако те са руси, впоследствие може да ги направите розови, лилави или с омбре ефект.

Пример за звезда с прическа в този стил е Дуа Липа.

2. Висока опашка като тази на Мел Си

Това е най-лесната прическа, напомняща на тийнейджърските ви години. Трябва да имате по-дълга коса, все пак, за да изглежда по-добре.

Сестрите Кардашян например често си връзват дългите гриви по този начин. А ако искате още по-ретро коса, може да ползвате от обемните скрънчита или шаловете с панделка.

3. Две опашки като тези на Ема Бънтън

Няма значение на каква възраст сте. Поне един ден от уикенда например може да разделите косата на път по средата, като я вдигнете на две опашки също като сладката Ема от Spice Girls.

Не опъвайте косата твърде много, дори колкото по-отпуснати са опашките, толкова по-добре.

4. Рогчета като тези на Мел Би

Певицата има буйна къдрава коса, която понякога прибираше, увъртайки я на малки рогчета. Понякога те бяха само две, а друг път и повече – на цялата глава.

Днес изпълнителки като Карди Би, Лизо, както и Megan Thee Stallion, имат подобни прически, които стават много лесно – косата се разделя на кичури, всеки един от които се връзва и завърта около основата, а отгоре се поставя ластик.

Разбира се, ако имате по-дълга и гъста коса, може да ползвате и фибички, за да приберете по-лесно косата.

5. Каре като това на Виктория Бекъм

И до днес певицата, която в последните години работи активно като дизайнер във Великобритания, е с коса, подстригана на черта, разделена на път в средата.

С такъв симпатичен боб се появи преди няма и месец Кортни Кардашян, която реши да отреже дългата си опашка. Според коафьор, въпросната подстрижка никога няма да остарее и ще е много удобна за есен 2021, когато продължаваме да спазваме доста ограничения и не се нуждаем от кой знае каква стилизация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари