IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тиквата – верен съюзник на красотата на жената!

7 октомври 2021 14 08

Водещата на здравното предаване „Линия „Здраве“ Яна Данаилова разкрива една от своите тайни домашни маски за красива кожа и коса

Снимка: iStock

Преходът от топлите и слънчеви към прохладните есенни дни носи със себе си редица изпитания и най-вече предизвикателства за цялото ни тяло, но може би най-видимо това се отразява на кожата и косата ни. Водещата на различното здравно предаване „Линия „Здраве“ Яна Данаилова, което се излъчва в ефира на Bulgaria ON AIR, всяка неделна сутрин от 09:30 часа, е привърженик на максимата, че не бива да апликираме на кожата си нищо, което не можем да изядем! Именно затова грижите за своята свежа визия и красота новото красиво лице на Bulgaria ON AIR доверява на силата на добрата храна.

Важно е да помним, че нашата красота и видът на нашите кожа, коса и нокти идват отвътре и нищо, което апликираме отвън не може да компенсира липсата на есенциални хранителни вещества отвътре! Затова на първо място е важно да се храним с чиста, прясна и разнообразна сезонна храна. Обикновено в повечето козметични продукти, освен съставките, които имат отношение към красотата, еластичността, хидратацията и регенерацията на кожата, се добавят и химични съставки, чиято цел е да направят продукта дълготраен, консистентен и ароматен. Някои от тези съставки обаче могат да навредят на кожата ни в дългосрочен план, да предизвикат зачервяване, алергия или изсушаване на кожата.

Според очарователната водеща на „Линия „Здраве“ и дипломиран нутриционист, много по-лесно и безопасно е да използваме продукти от кухненския шкаф и хладилника, които освен че съдържат много полезни за кожата и косата вещества, не вредят, стига да знаем как да ги използваме и комбинираме. И тъй като е есен, сезонът, който ни поднася изобилие от плодове и зеленчуци, специално за читателите на Tialoto.bg Яна Данаилова разкрива една от своите тайни маски за красива кожа и коса.

Тиква за почистване и подхранване на кожата

Тази маска е много лесна за приготвяне, действа чудесно на кожата, а ароматите в нея ще ви доставят и много добро настроение. Ето как съставките в нея ще се погрижат за кожата ни:

Тиквата съдържа много полезни за кожата витамини като А, С и Е, които от своя страна помагат за намаляване вредата от свободните радикали, хидратират кожата и се борят с акнето. Зехтинът също допринася за хидратацията и съдържа ценния за кожата витамин Е. Канелата и индийското орехче освен, че ухаят превъзходно, действат антисептично, намаляват възпаленията и помагат за почистване и свиване на порите.

И накрая мед, който има антигъбично действие и също помага за изчистване на кожата.

Съставки за почистваща и подхранваща тиквена маска:

1/3 ч. ч. тиквено пюре

1 ч. л. студено пресован зехтин Екстра Върджин

1 ч. л. канела на прах

1 ч. л. индийско орехче на прах

1 с. л. мед

Смесваме всички съставки и бъркаме, докато получим хомогенна смес.

Нанасяме върху лицето, шията и деколтето. Оставяме да действа за 12 минути, след което измиваме с хладка вода. Приготвяйте тази маска поне веднъж седмично, а от останалата тиква пригответе вкусна супа или просто я запечете с орехи!

За още съвети за красота, здравословен начин на живот, както и експертни коментари по най-важните и актуални теми за човешкото здраве, нутрициология, физиология, холистична и конвенционална медицина – гледайте здравното предаване „Линия „Здраве“ по Bulgaria ON AIR, всяка неделна сутрин, точно в 09:30 часа.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари