IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенни прически: Стиловете от 90-те, които се завръщат

25 октомври 2021 08 30

Някои от известните личности вече ги пробваха

Снимка: iStock

Навсякъде където погледнем, виждаме завръщането на стари тенденции. Дали ще бъде широкият панталон, високите чорапи, късите жилетки или пък по-обемистите якета, всичко това вече е по магазините и ни напомня, че трябва да сменим гардероба си. Спомените от миналото се виждат не само в модата, но и в светските среди, където стари двойки отново са заедно. Да, точно така, говорим за Джей Ло и Бен Афлек.

Но 90-те със сигурност ще доминират и в тенденциите за красота, особено в прическите. От светли кичури до обемни къдрици, фризьорите вече много добре знаят, че ще имат доста работа тази есен. Според тях, подстрижките ще се фокусират изцяло към носталгията по отминалите десетилетия и ще включват къси коси, разрошени бретони или пък пластове.

Затова ви даваме няколко идеи, които да изпробвате тази есен, за да бъдете в крак с модата.

Плетен кок

Габриел Юниън

Снимка: Getty Images

Нищо не крещи момичешка група от 90-те години по-силно от дълги плитки и шикозен модерен кок. Вземете пример от Габриел Юниън и оставете няколко плитки да падат свободно край лицето, за да го оформят по обичаен стил от 90-те.

Неоформен бретон

Деми Ловато

Снимка: Getty Images

Деми Ловато е една от звездите, която сякаш опита всичко през последните години. Тя на няколко пъти смени прическата и цвета на косата си, като често се превръщаше във вдъхновение за младите и новите им визии. Сега певицата отново попада в класацията за пример за есенни прически със своя неоформен бретон. Подобен стил беше доста популярен през 90-те години, като хората оставяха няколко кичура свободно да падат върху челото, показвайки бунтарската си фаза.

Пластове

Били Айлиш

Снимка: БГНЕС

По-рано през годината Били Айлиш реши най-накрая да се сбогува със зелената си коса и премина в отбора на блондинките. Заедно с това тя си направи и напластен боб, който фризьорът Ник Стенсън определя като „прекрасна модернизирана версия на пластовете от 90-те“. Експерти смятат, че подобна прическа ще бъде доста предпочитана в следващите месеци, защото не изисква толкова голяма поддръжка и е лесна за оформяне.

Пикси

Руби Роуз

Снимка: БГНЕС

Когато става въпрос за къса коса в стил пикси, имате неограничени възможности за формата, цвета и дължината. Може да погледнете към Руби Роуз, която е един от най-големите фенове на тази прическа и почти я е превърнала в своя запазена марка.

Аксесоари в косата

Ако все още не сте забелязали, аксесоарите в косата ще бъдат голям хит този сезон. Може да пробвате да хванете опашката си с интересен ластик, който съдържа пеперуда или друг детайл, който ще се откроява. Разбира се, шнолите и фибите за коса в различни цветове или форми също са предпочитани тази есен.

Лиса Бонет

Снимка: Getty Images

Ако искате да бъдете още по-забележими сред тълпата, може да сложите цветя в косата си. Преди години Дрю Баримор се появи по този начин на светско събитие, закачайки две маргаритки от двете страни на косата си.

Рейчъл

Дори и да не сте гледали сериала „Приятели“, много добре знаете коя е Рейчъл Грийн и каква е прическата, която създаде истинско вълнение през 90-те години. Точно така, говорим за лоба, който стига до малко под брадичката, а няколко кичура падат точно до очите, за да формират лицето по чудесен начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

shashon ( преди 2 години )