IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шестте тайни на Дженифър Лорънс за блестяща кожа

26 октомври 2021 10 30

Актрисата не робува на марки

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Откакто Дженифър Лорънс влезе в полезрението ни с участието си в Winter's Bone и спечели първата си номинация за „Оскар“, актрисата ни забавлява със своето непринудено поведение на червения килим и ни впечатлява с прекрасната си визия. Въпреки че едва ли можем да си представим 31-годишната звезда да е нещо по-малко от безупречна, Лорънс споделя, че невинаги е изглеждала по този начин.

„Когато растях, братята ми постоянно ми казваха, че съм грозна. Ужасно грозна, да бъдем по-точни. Един ден влязох в кухнята и попитах майка си дали съм красива, а тя ми отговори, че няма значение. Тя отказа да ми даде категоричен отговор!... Бях щастливка, че имах възможността да премина през по-голямата част от живота, без да се притеснявам за визията си“, споделя Лорънс пред InStyle.

Дженифър Лорънс

Снимка: БГНЕС

Сега, когато живее под светлината на прожекторите, носителката на „Оскар“ е намерила правилната грижа за кожата си, която ѝ позволява винаги да изглежда невероятно. Когато обаче не е на червения килим, Дженифър не обича да използва множество продукти и предпочита да поддържа нещата прости. „Ако не съм на събитие, не нося грим. Тъй като в по-голямата част от случаите сядам при професионалисти, не искам да си пипам лицето. Не съм научила нищо за гримирането“, категорична е тя.

Звездата много добре знае, че обществото има нереалистични стандарти за красота и се опитва да ги разбие. „Искам просто всеки да бъде честен“, споделя актрисата. Допълва, че хората много се влияят от това, което чуват по телевизията или виждат в интернет, и всяка известна личност трябва да внимава какво казва. „Ако отивам на Оскарите или на филмова премиера, няма да ви лъжа, сигурно ще ям по-различно от ежедневното си меню, за да мога да си вляза в роклята“, разкрива Лорънс.

Тя също така не се страхува да разкрие тайните си за красота, така че вижте как постига безупречния си вид

Ретинол всяка вечер

Лорънс споделя, че вярва в разнообразието на козметични продукти, но единственото нещо, което никога няма да смени, е ретинолът. Актрисата не обича много да спазва правилата, като това се пренася и в ежедневната ѝ грижа за кожата. Според дерматолози, не е добре ретинолът да се използва всеки ден, но Дженифър има друго мнение и затова прилага продукта всяка вечер преди лягане.

Не робува на етикети

Прекомерната употреба на ретинол не е единственото правило, което актрисата нарушава. „Имам доста суха кожа, затова нося нощен крем дори и през деня“, разкрива тя пред Women's Health. За да хидратира кожата си, актрисата използва и много плътна маска за лице.

Дженифър Лорънс

Снимка: Getty Images

В момента Лорънс се доверява на олио с витамин С и Е, което предлага дълбоко хидратиране на кожата и защита от външни фактори, като в същото време уплътнява кожата, благодарение на наличието на масла от шипка, зърнастец и жожоба.

Слънцезащитен крем всеки ден

Дженифър Лорънс много добре знае, че ключът към младоликата визия е използването на слънцезащитен крем всеки ден. Тя не робува на марки, но винаги избира продукт с цинк в него. Дерматолозите подкрепят това решение и допълват, че е по-добре да избирате минерални слънцезащитни кремове, тъй като са по-нежни към кожата. Търсете съставки като цинков оксид или титаниев оксид. И двете служат като естествена бариера на кожата, предпазваща я от вредните лъчи.

Не пропуска ексфолиацията

Дженифър Лорънс

Снимка: БГНЕС

Освен ретинол, Лорънс всяка вечер използва и ексфолиращи продукти. Независимо колко е изморена или колко рано трябва да става на следващия ден, тя не пропуска тази стъпка от ежедневната си грижа. Тук отново няма значение какъв продукт използва, само внимава да е с точните съставки и да е с достатъчно зърнеста формула, за да е най-ефективен.

Лечение с микродермабразио

„На теория, се подлагам на лечение с микродермабразио веднъж в месеца, но това е едно от нещата, които често отлагам“, казва Лорънс. Процедурата включва кристали или друг физически ексфолиант за нежно отстраняване на мъртвите кожни клетки по повърхността на кожата, което я оставя по-гладка и по-сияйна. Микродермабразиото може също да помогне за намаляване на увреждане от слънцето, обезцветяването и дори леките белези.

Грижи се за кожата заради себе си

Дженифър Лорънс е един от хората в Холивуд, който рядко се подчинява на обществените норми и не се притеснява от това, което останалите говорят. Актрисата следва своя път към успеха, доказвайки че човек може да постигне всичко с достатъчно увереност и отдаденост. Тази черта от характера ѝ се пренася и в грижата за кожата.

Дженифър Лорънс

Снимка: Getty Images

„Ако искате да се чувствате красиви, независимо дали това означава фалшиви мигли или отказване от червилото, трябва да го направите. Няма нищо лошо в това. Единствено става проблем, ако правите нещо заради другите“, казва звездата. Тя допълва, че цялата процедура по разкрасяване трябва да идва отвътре, а не да се прави по задължение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари