IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенен маникюр: 5 минималистични идеи

27 октомври 2021 08 30

Простота невинаги означава скучност

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Външният вид е нещо, на което всеки от нас обръща внимание. Независимо дали си го признаваме или не, стоим няколко минути пред огледалото преди всяко излизане, за да разберем дали тази блуза си отива с тези дънки, дали косата ни е оформена по правилния начин и кои точно обувки ще са подходящи за събитието, към което сме тръгнали.

Визията обаче не се състои само от дрехите и обувките. Тя е съставена от много малки детайли, които за някои от нас са незначителни, но за други са доста важни. Тук говорим за грима и ноктите, които понякога не са задължителни, за да изглеждате добре, но със сигурност придават ефектна завършеност на външния ви вид.

И тъй като вече навлязохме в нов сезон, е време да направим промяна във визията си. Един ден, посветен изцяло на красотата ни, няма да ни е излишен, така че си го запазваме в календара. Преди да се отправим към салона обаче е редно да видим какво точно ще искаме да си направим. И докато изборът на прическа е малко по-лесен в днешно време, то въпросът с маникюра е малко по-различен.

маникюр, основа,

Снимка: iStock

Създаването на красиви нокти е изкуство, което не всеки умее. Да, признаваме, че по време на пандемията успяхме да се усъвършенстваме в някои маникюри, но все още не можем да се мерим с професионалистите. Затова скочихме до небето, когато посещението на салона за красота отново беше достъпно, за да се насладим на малко лично време, чийто резултат е един красив маникюр.

Досега ви показахме идеи за есенен маникюр, които са малко по-екстравагантни. Сега обаче ще обърнем внимание и на минималистичния стил, за да докажем, че простотата невинаги означава скучност. Хубавото на тези идеи е, че могат да бъдат оформени по ваш вкус, когато става въпрос за цвят на основата и украсата.

Ето 5 идеи за минималистичен есенен маникюр

1. Точици

Когато чуем думата „блясък“, винаги си мислим за нещо мащабно, привличащо вниманието и понякога досадно. Но ние имаме добра новина за вас – блясъкът може да бъде и минимален. Ако искате да сте едновременно модерни и леко прикрити, изберете този стил маникюр, при който върху безцветна основа слагате много малки блестящи точици. Може да изберете какъвто искате цвят за точките, както и къде точно да ги поставите – на върха, в средата или в края на нокътя.

2. Наполовина

Този маникюр е чудесен за есента, тъй като събира в себе си сезонните цветове. Освен това е стил от 70-те години, което ви печели още повече точки, защото тази година носталгията по миналото се е настанила във всички отрасли на красотата и модата.

Въпреки че тази комбинация от шоколадовокафяво и бежово е идеална за есента, можете също да смесвате и съчетавате каквито нюанси искате. Всичко, което трябва да направите, е да разделите нокътното легло по средата и след това да започнете с лакирането.

3. Негативно пространство и полулуни

Искате маникюр с неутрална основа, но не знаете как да го превърнете в нещо специално? Този стил е за вас. Създайте негативно пространство и полулуни на върха. Стилът „негативно пространство“ се използва, когато искате да не лакирате целия нокът и оставяте плочката си почти празна. През годините той стана доста популярен и предпочитан за всякакви събития, тъй като не се набива на очи, но в същото време стои доста елегантно.

4. Квадрати

Дрехите в шахматна украса са на мода този сезон, така че е напълно нормално тази тенденция да се прехвърли и върху ноктите ви. Маникюристката Джина Едуардс създава минималистичен обрат във външния вид, рисувайки малки цветни квадратчета в два от ъглите на нокътя.

5. Неонов френски маникюр

Френският маникюр е класика и затова подхожда на всеки сезон. През есента обаче може да го превърнете в източник на добро настроение, рисувайки по-цветни върхове на нокътя. Заложете на неонов цвят, който е в пълна противоположност на времето отвън и ще ви накара да се усмихнете всеки път, когато погледнете към ръката си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари