IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Микси прическа – нова тенденция в косите за есента

28 октомври 2021 08 30

Ето няколко идеи за по-нестандартна визия

IStockphoto

IStockphoto

Небрежни прически, изискващи по-малко стилизиране и поддръжка. Може би това е едно от определенията за стиловете в косите, които „се родиха“ по време на пандемията. През последните няколко месеца виждаме какви ли не тенденции в косите, но може би една от най-нестандартните, е смесването на стилове като мълет и пикси. Получава се среден вариант наречен микси.

Макар на преден план през есента да е смяната на основния цвят с някой от кафяво-карамелените нюанси, актуални за сезона, все по-често се среща и подстригването на жените по-късо. А крайният резултат често не може да бъде определен съвсем точно. Повечето, които искат по-дръзка визия, избират по-различно пикси. Горната част е по-къса, докато долната прилича на онези кичури на мълета, които много мъже носеха преди години. Разбира се, може да срещнете няколко вариации в дължините.

Микси прическа – какво представлява?

Въпросният начин на подстригване носи ретро усещане. Той се получава след експеримент в салона, но постепенно набира все по-голяма популярност, като една от звездите, които го налагат, е Риана. Певицата си подрязва много късо бретона, а отстрани и отзад, оставя по-дълги кичури. Така се получава обем в горната част и същевременно е една идея мълет.

Прекалено късата горна част от микси прическата може да бъде леко разрошена с пяна или лак. Ако надолу кичурите са на няколко пласта, има вариант да се издухат с четка навън или леко да се начупят.

„Миксито е малко ретро прическа, вдъхновена от 70-те години на миналия век, безгрижна и млада. Ще отива на хора от всякаква възраст – всичко е свързано с отношението и начина, по който се обличат“, коментира пред Stylist Ърл Симс.

Колкото по-естествена – толкова по-добре

Както вече стана ясно, по-небрежните и естествени прически, са на дневен ред днес, когато все по-малко ходим на официални събития и работим от вкъщи. Все пак, ако косата ви е твърде непокорна, може да ползвате преса за краищата или пък да я оформите с четка и сешоар. Може и да сложите една фибичка, но все пак не прекалявайте!

Ако търсите вдъхновение, може да разгледате снимките не само на Риана, но и на Майли Сайръс и Деми Ловато. Последните две са с микси прическа в момента.

Ето и още идеи за прически, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари