IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота през 2022 година: 5 съвета за перфектна кожа и грим

5 декември 2021 15 00

Експертите споделят своите козове

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Декември вече е тук, което означава, че ни остава съвсем малко от 2021 година. През последните 12 месеца станахме свидетели на раждането на различни тенденции в красотата, грима, грижата за кожата, модата и прическите. Завръщането на старите трикове също се превърна в централна тема през тази година, като започнахме да изваждаме от гардероба вече напълно забравени дрехи и обувки.

Надяваме се, че 2021 година ще е последната, която ще изкараме под знака на коронавируса, ограниченията и изолациите. С напредването на ваксинацията всичко изглежда, че може да си дойде по местата в следващите месеци. Това означава, че ще трябва да помислим за някои промени в ежедневието си, включително в модата и красотата.

Истината е, че има няколко доказани съвета за красота, които са устояли на времето, като ексфолирането и хидратирането. Но има и някои нови трикове, които си заслужава да опитаме, а идеалното време за това е стартирането на новата година.

Ето какво да опитате през 2022 година

Грижа за кожата

Допълнителен слой овлажнител

Смяната на сезоните означава промени в кожата ни. Като нашата първа линия на защита срещу суровата среда, тя се нуждае от помощ за адаптиране към по-студен климат и сезони. По-ниските температури могат да изсушат кожата и да премахнат естествената ѝ хидратация, като същевременно изчерпят силата на бариерата за влага и допринесат за развитието на фини линии и бръчки.

крем, лице,

Снимка: iStock

Чудесен начин за борба с всичките тези проблеми е да преминете към продукти, които са по-подходящи за съответния сезон. Зимата е задължително да имате по-богат овлажнител у дома, който ще ви бъде от полза, когато се приберете след ден, изложени на студения вятър и сухия въздух. Съветът на професионалистите е да започнете нова рутина за грижа за кожата с началото на всеки сезон.

Не се тревожете за фините линии

Всички ги имаме, особено след стреса, който преживяхме през последните две години. Но добрата новина е, че виждаме продукти за грижа за кожата, които представят много интересни, но по-малко известни съставки, които се справят добре и помагат за разрешаването на някои от най-често срещаните ни проблеми с грижа за кожата.

бръчки, жена,

Снимка: iStock

По-целенасочени съставки, като пептиди, ще продължат да бъдат по-често срещани и през новата година, тъй като те са чудесни за намаляване на фините линии и бръчките, като в същото време правят чудеса за повишаване нивата на влагата.

Витамин С

Ако все още не използвате серум с витамин С, това е задължителната ви промяна за 2022 година. Витаминът е мощна съставка, която ще помогне за намаляване на скучната уморена кожа и ще засили блясъка, с който си заслужава да се похвалите на всички. Да не говорим, че витамин С помага и при тъмни петна, хидратация и пухкавост – всъщност всичко, което искате, за да изглежда кожата ви феноменално.

Ексфолиране

Ексфолирането не е нова концепция, но е тази, която трябва задължително да включите в рутинната си грижа за кожата през 2022 година. Премахването на горния слой мъртви кожни клетки от повърхността на кожата ще разкрие по-сияещ и по-свеж външен вид, като в същото време ще помогне за насърчаването на клетъчния обмен.

ексфолиант за

Снимка: iStock

Независимо дали използвате нежен ежедневен пилинг, или веднъж седмично се подлагате на дълбок пилинг и ексфолиране, ще видите добрите резултати почти веднага.

Грим

Меки вежди

Някои тенденции са предназначени да бъдат временни – момент, на който да се насладите и след това да продължите с живота си. Експертите смятат, че именно това ще се случи с веждите в стил „социални медии“ – тези, които са напълно изтеглени и прекалено остри. Според гримьори, по-меките и по-естествени вежди ще бъдат на мода през 2022 година и е време да се насочите към тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари