IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магнитни мигли – онова, което ви трябва за Коледа

8 декември 2021 14 30

Те се поставят много лесно

IStockphoto

IStockphoto

Наближават празници и много от нас постепенно се подготвят с идеи за блестяща визия. Ако вече сте избрали тоалета и имате идея за прическа, е време да обърнете внимание на грима. За него може да изпробвате една от тенденциите за 2021 – магнитни мигли. Те се поставят много по-бързо и лесно.

Може би някои от вас се притесняват дали лепилото, с което обикновено се слагат стандартните изкуствени мигли, няма да предизвика дразнене или друг проблем с кожата. Ето защо, много малко са онези, които дръзват да го ползват сами у дома. Други пък дават голяма сума пари, посещавайки специалист по миглопластика.

Ако искате да имате по-ефектен поглед в коледната нощ, то може да пробвате магнитните мигли, които все повече потребителки на TikTok препоръчват. Именно там те показват по какъв начин се поставят и дали падат, ако няма лепило.

„Те са изкуствени мигли с магнитна лента, която прилепва към очите и вашите естествени мигли. Това може да стане и чрез използване на магнитна очна линия“, обяснява козметолога Офелия Хамилтън.

изкуствени мигли,

Как се поставят магнитните мигли?

Има два начина, които ще срещнете, разглеждайки клипове на бюти инфлуенсъри, които ги ползват.

„Така наречената сандвич техника изисква една мигла с магнитна лента да бъде поставена под естествената линия на миглите, а друга отгоре, за да се залепят заедно“, обяснява Хамилтън.

Другата техника включва магнитна очна линия, която се слага по линията на миглите. Изкуствените мигли имат микромагнитчета, които се захващат веднага за нея.

@greta.mikki

Have you guys tried??? #magneticlashes #beauty #makeup #learnontiktok #eyelashes #falselashes

♬ original sound - GretaMikki

Магнитната очна линия е вид специална подложка, по която има железни оксиди. Тя привлича изкуствените мигли и ги поддържа, за да не падат подобно на някои, поставени само с лепило.

Какви са предимствата и недостатъците от носенето на магнитни мигли?

Според козметологът Ксения Собчак, магнитните мигли не само, че са по-евтини като продукт, но и могат да се ползват многократно, стига да са качествени. Освен това са доста по-хигиенични и рисковете да дразнят окото са минимални.

От друга страна, въпросните мигли може да се слепят по-бавно, отколкото очаквате, особено ако не сте ползвали такива до момента. Понякога те са по-дълги и трябва да се подреждат според формата на естествените мигли, което невинаги се получава с отличен краен резултат.

@imjuliekay

Magnetic eyelashes! My friend @shimycatsmua sent me these! ❤️ #eyelashes #beautyhacks #beauytips #makeup #makeuptips #review #howto #hack

♬ original sound - Julie Kay

В случай, че сте свикнали с миглите косъм по косъм, поставяни в салон, магнитните могат да ви се сторят по-изкуствени или безформени. Но все пак, ако ви трябва нещо за празниците, са перфектното бюджетно решение. Трябва само да сте по-търпеливи.

„Ако се прилагат пестеливо и по правилния начин, магнитните мигли няма да развалят естествените. Те се считат за доста безопасни, особено когато се прилагат с магнитната очна линия“, казва още Хамилтън пред Stylist. Тя съветва да се внимава при подстригването. Отделно ежедневното поставяне на магнитите може да натовари космените фоликули, поради което не бива да се прекалява с използването им.

„Казва се, че магнитната очна линия е безопасна, но попадането ѝ в очите може да бъде вредно. Съществува и риск от алергична реакция при използване на двете техники. Тези продукти трябва да се използват внимателно, при следване инструкциите на производителя“, обяснява още специалистът.

Жените с по-чувствителна кожа или очи, е добре да избягват магнитни мигли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари