IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френски маникюр у дома: 4 съвета за перфектен резултат

16 януари 2022 16 30

Няма нужда да ходите до салона за красота

Снимка: iStock

Снимка: iStock

След няколко десетилетия пауза, спокойно може да се каже, че френският маникюр официално се завърна. В класическата си форма този емблематичен вид се състои от лъскава, прозрачно розова или гола основа с непрозрачни бели връхчета, но днес може да се срещне в толкова много вариации. Някои са наситени с цветовете на дъгата, други приемат монохроматична схема, а трети подчертават върховете чрез интересни форми или текстури.

„Техниката на френския маникюр е създадена от легендарния Макс Фактор в Холивуд в началото на 30-те години на миналия век и бързо се превръща в любима тенденция на звездите“, обяснява маникюристката Дебора Липман. Тя допълва, че това е бил класически външен вид на ноктите, който е допълвал костюмите, без да променя визията.

маникюр, пила,

Снимка: iStock

Все пак Липман отдава развитието на фактора „шик“ на модните дефилета в Париж, като постепенно различният френски маникюр е започнал да се превръща в обичайна визия за всички известни личности, включително Шер и Барбра Страйсънд.

Независимо дали се стремите към тази класическа елегантност или желаете да подобрите френския си маникюр, постигането на перфектното очертаване на върха е ключът към идеалния външен вид. Ето защо няколко професионални маникюристи споделят своите най-добри съвети, трикове и техники за постигането на идеален френски маникюр у дома.

1. Инструмент за щамповане

Инструментът за щамповане е най-добрият ви приятел, особено ако не се смятате за експерт по лакиране на нокти. Това по същество са меки гъби, в които внимателно натискате нокътя си за създаването на бърз и лесен френски връх.

@nailzkatkat Quick & easy!✨ #fypシ #nailtutorial #nailvideos #nailtok #gelxnails #nailzkatkat ♬ I'm A Survivor - Reba McEntire

„Просто нанесете няколко слоя лак в цвета, който желаете за вашите френски връхчета, след което внимателно натиснете нокътя си под ъгъл“, инструктира маникюристката Дарлийн Сритипан. Тя съветва да се уверите, че добре движите инструмента напред-назад, за да покриете целия нокът, след което внимателно да го отстраните. Ще останете с перфектен френски маникюр.

2. Опитайте стикери за нокти

Стикерите са друг трик за лесен, безупречен френски маникюр. След като лакирате основното си покритие и го оставите да изсъхне напълно, поставете заоблен стикер под върха и се уверете, че ръбовете са изгладени. След това изберете цвят и започнете да лакирате само върха. Благодарение на стикера, ще предотвратите замърсяване на основния нокът. Когато върхът изсъхне, внимателно отлепете стикера и ще получите перфектен маникюр.

@leminimacaron How to get colorful French manicure? Our Rainbow stickers are the solution ???? #fyp #foryoupage #leminimacaron #nails #beauty #diy #tutorial ♬ drivers license - Olivia Rodrigo

Ако това ви се струва твърде много играчка, то имаме добра новина за вас – цветни стикери за върхове. По този начин от вас се изисква само внимателно да залепите желания цвят върху върха на пръста и получавате френски маникюр. За по-добър резултат, използвайте топ лак и малка UV лампа, която да „изпече“ нокътя.

3. Използвайте техника на търкаляне

Ако нямате време да си купите инструмент за щамповане или стикери, преминете към старата школа с проста техника на валцуване. „Завъртете четката настрани и като започнете от линията на ноктите, дръжте четката неподвижна, докато въртите пръста си на другата страна“, съветва Липман.

@stylexfox And it’s close to impossible to mess up ??#fashionhacks #lifehacks #stylehacks #todayilearned #beautyhacks #atyle #fashion #fashiontok #tothesalon ♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

Може също така да поставите малко лак върху гъба за грим и да използвате същата техника. Това поддържа всичко по-стабилно и еднородно, свеждайки до минимум риска от „своенравни“ линии.

4. Бъдете търпеливи

Перфектното изпълнение на френския маникюр изисква план за действие и търпение. Липман казва да започнете с хубав основен лак, за да удължите живота на маникюра. След това, преди да лакирате върховете си, погледнете към ноктите и определете къде ще нанесете цвета. „Трябва да нанесете лака върху бялата част на нокътя и да следвате линията напречно“, отбелязва Липман.

След като цветът е нанесен, дайте му известно време да изсъхне. Липман казва, че много често срещана грешка е нанасянето на прозрачния топ лак преди върхът да е изсъхнал. „Когато направите това, в крайна сметка започвате да попивате част от цвета и да го разнасяте по целия нокът“, обяснява тя.

френски маникюр,

Снимка: iStock

Въпреки че френският маникюр е известен със своята бледорозова и бяла цветова схема, стилът може да се види в толкова много други вариации. Опитайте смели комбинации от ярки цветове, поиграйте си с текстурата или изберете обърната форма.

„Винаги съм виждала цвета на ноктите като начин на себеизразяване и наистина се наслаждавам на това как хората експериментират отвъд границите на бялото и прозрачните нюанси“, казва Липман. Допълва, че във френския маникюр няма правила и наистина можете да се забавлявате с него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари