IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жената чудо: Петте тайни на Гал Гадот за красива кожа

19 януари 2022 10 30

Включително и трик за повече хидратация

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Гал Гадот може официално да е стъпила на холивудската сцена с поредицата „Бързи и яростни“, но е постигнала слава в родния Израел много преди това. Всъщност, 36-годишната актриса е коронясана за Мис Израел през 2004 година, като по-късно използва тази победа за стартиране на успешна модна и актьорска кариера у дома. Гадот също така е служила две години в израелската армия, като завършва и колеж по право.

Въпреки това името ѝ започва да обикаля световните медии чак през 2016 година, когато получава ролята на Жената чудо във вселената на DC. До момента персонажът е бил включен в четири филма за супергерои – два пъти в самостоятелни и два пъти в общи.

През цялото време Гал привлича вниманието и със свежия си подход към красотата. След като беше избрана за лице на Gucci Bamboo, тя се превърна в посланик на Revlon и определено намери своя характерен грим – естествена кожа, подчертани бузи и червено червило. Независимо дали ходи по червения килим или тича след дъщерите си у дома, едно е сигурно – Гадот определено мисли за красотата отвътре навън и винаги е готова да експериментира, за да открие какво ѝ подхожда най-добре.

„Аз обожавам продуктите за красота и винаги тествам различни кремове и серуми. Шкафът в банята е пълен с различни марки“, казва тя пред Harper's Bazaar Singapore. Ако искате да усъвършенствате собствената си минималистична рутина за красота, подхранвана от прости, но ефективни продукти и ритуали, следвайте съветите на Гал.

Петте съвета на Гал Гадот за красива кожа

1. Хидратацията е най-важна

Наскоро Гадот се превърна в говорител на Smartwater, така че не е изненада, че водата е най-големият ѝ приятел, що се отнася за блясъка на кожата. Според нея, най-важното е да се пие достатъчно вода, за да хидратирате тялото, което веднага ще се отрази на визията ви. Гал споделя, че независимо колко овлажнител използвате, ако нямате достатъчно количество вода в организма, кожата ви ще бъде суха.

Когато става въпрос за грижа за кожата обаче, за Гал водата не е само за пиене. През 2015 година тя казва пред Vogue, че винаги носи със себе си спрей за лице. Според нея, това дава тласък на хидратацията през деня и винаги може да освежи визията.

2. Нощен режим

Дори звездите трябва да отделят малко време за себе си, за да изпълнят ритуалите си за красота и уелнес, които ги карат да се чувстват добре. За Гадот това време е след като приспи децата си. При нея всичко започва и свършва в банята, която нарича своето свещено пространство. „Ще си взема дълъг душ и ще медитирам. Ще изпълня цялата си рутина за красота, ще използвам всичките си продукти и след това ще си легна“, обяснява тя пред SELF.

Това, което е особено умно е, че Гадот прави всички тези процедури, преди да се отпусне на дивана със съпруга си. По този начин, когато започне да се уморява, кожата ѝ е подготвена за сън и е изчистена за вечерта. След душ актрисата не забравя да хидратира цялото тяло, като използва съвсем обикновен лосион.

3. Без грим в почивния ден

Въпреки че Гал е бивша Мис, тя не е фен на тежките гримове, които често използва, когато е пред камера. Всъщност, за да компенсира цялата козметика, която слага по време на работа, тя поддържа нещата съвсем прости в почивните си дни. „В обикновеното си ежедневие обичам да нанасям много лек грим, така че това, което правя е да смесвам овлажнителя си с много малко фон дьо тен и да ги разнасям по лицето с пръсти“, казва тя пред Harper's Bazaar през 2015 година.

Част от любовта ѝ към лекия грим се крие в израелските ѝ корени. Попитана за разликата между американската и израелската красота, Гадот посочва, че жегата в родината ѝ е най-големият фактор, който определя тенденциите в грима. „Тъй като времето в Израел е много горещо, хората там носят много слънцезащитен крем и по-малко грим“, споделя актрисата.

Независимо от това колко грим носи всеки ден, Гал казва пред E!News, че винаги се стреми да премахне старателно всички продукти, без значение колко е уморена в края на деня. За да постигнете здрава и красива кожа, никога не трябва да заспивате, преди да изчистите лицето си напълно.

4. Сменя продуктите

„Смесвам продуктите си за кожа и красота и често ги променям. Точно както моята фитнес рутина, тази за красотата ми трябва да се променя“, казва Гадот пред SELF. Тя също така е отворена за ротация в по-специализирани решения за грижа за кожата. Когато се прибере в Израел, Гал посещава местния козметик Карен Брато, като си набавя козметика от нея, която да занесе в САЩ. Тя също така съставя и рутина, която актрисата следва, използвайки шест продукта преди лягане.

5. Правилна диета

Въпреки че Гадот не вярва в модните диети или спазването на супер рестриктивни хранителни режими, тя разбира силата на храната, когато става въпрос за хубава кожа. Според нея, това, което консумираме, има сериозно влияние върху начина, по който изглеждаме и се чувстваме. Ето защо тя се стреми към баланс, приготвяйки си ястия, богати на хранителни вещества.

„Аз съм от Израел, така че следвам средиземноморската диета. Опитвам се да си набавя огромен процент зеленчуци, след това постни протеини и сле това малко количество въглехидрати“, казва тя за InStyle. В същото време яде много риба и огромни салати със зехтин и лимон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари