IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате лош ден? Кейт Уинслет е тук, за да поправи това

14 февруари 2022 10 40

Актрисата показа себе си в естествена светлина

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако имате лош ден или самочувствието ви е в най-ниската си точка, вземете под внимание съвета на Кейт Уинслет.

В ново видео за L'Oreal Paris, което е част от кампанията Lessons of Worth, в която всички от Хелън Мирън до Виола Дейвис обсъждат какво означава за тях слогънът „Защо си заслужавам“, Уинслет изнесе силна реч и премахна целия си грим. С това тя иска да покаже истинската си стойност и даде пример как да приемем всеки елемент от себе си и да вдигнем самочувствието си.

„Да кажеш тази фраза и да повярваш в нея означава, че си преживял нещо, което те е засегнало или те е направило по-силен, или дори те е накарало да поставиш под въпрос границите си и къде се намират те“, казва Уинслет пред Vogue. Допълва, че никой от нас не знае истинската история на другите и най-важното в тази фраза е, че елиминира преценката. „Не си позволявайте да се чувствате осъдени. Хубаво е да бъдете себе си“, съветва още актрисата.

Докато премахва грима си във видеото, Уинслет обсъжда колко хора грешат в преценката за себе си в по-младите си години. „Мислим, че нашата стойност е красотата на лицето или формата на тялото, или това колко внимание получаваме, или колко сме популярни, колко харесвания получаваме в сравнение с приятелите си. Но не става въпрос за нищо от това... става дума за притежаване на правото да бъдеш себе си“, казва тя.

Кейт Уинслет

Снимка: Getty Images

Размишлявайки върху това, което би казала на по-младите поколения, които се борят с ниско самочувствие, Кейт казва, че има толкова много мисли, че би могла да напише цял роман. „Мисля, че основното нещо, което бих искала да предам е, че щастието и грижата за себе си не се отнасят само до това как изглеждаш“. Съветва да се погрижим за начина си на мислене, спокойствието и да бъдем себе си.

„Не се стремете към невъзможни идеали. Не позволявайте на социалните мрежи да ви вкарат във водовъртеж, който понякога може да бъде подвеждащ. Перфектният, блажено щастлив живот не е толкова често срещан, колкото социалните мрежи ни карат да вярваме“.

Вместо перфектни снимки и тела, Уинслет възхвалява ползите от това да се наслаждаваме на живота, да ядем хубава храна и да си почиваме пълноценно. „Направете нещо елементарно, което ви кара да се чувствате живи! Стъпете с боси крака върху тревата. Вземете студен душ. Запалете свещ. Четете книга с рецепти“, казва тя. Според нея, простите неща също могат да донесат голяма радост.

Кейт Уинслет

Снимка: БГНЕС

Нейното собствено самочувствие и времето, когато се чувства най-щастлива, идва от работата ѝ и от това, че е заедно със семейството и приятелите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари