IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр 2022: Скалните мехури превземат ноктите

26 февруари 2022 21 00

Изящен, но в същото време много лесен

Снимка: Unsplash

Снимка: Unsplash

Преди да се насочите към обичайните френски върхове или класическия червен цвят за следващия си маникюр, има нова тенденция, за която трябва да знаете – геодирани нокти. Изтънчена еволюция от ноктопластиката с ефект на мрамор, която доминира през последните няколко години, тази мода включва артистични шарки и нотка на злато за зашеметяващ завършек. Най-хубавата новина? Може лесно да бъде пресъздадена у дома.

Подобно на кристалите, геодите са естествени скални образувания, за които се смята, че съдържат различни енергии, способни да помогнат за балансиране на настроението и успокояване на стреса, както и да осигурят фокус за медитация. Въпреки че ноктите с геоди не притежават такива сили, не пречи да повярваме, че те могат да ни помогнат за по-добро настроение.

Вдъхновявайки се от полускъпоценни камъни като аметист и розов кварц, този маникюр възпроизвежда лентите и оцветяването, открити в естествената скална формация, използвайки различни нюанси от една и съща цветова палитра. За да завършите визията, може да добавите лека нотка на златни или метални детайли по основните ленти, което да придаде класическото покритие от геод.

Всичко, от което се нуждаете, за да създадете външния вид у дома, е четка с фини връхчета и няколко цвята лак за нокти. Нанесете основния си слой както обикновено и докато все още е мокър, нарисувайте криволичещи линии отгоре, като използвате различен цвят. Смесете някои от линиите, така че да не са толкова фини, или завъртете и смесете двата лака заедно, докато получите желания вид. Оставете ноктите да изсъхнат и почистете четката си преди да добавите златни акценти.

След като сте усвоили основите на маникюра, възможностите ви са безкрайни. Може да заложите на нещо минималистично, като просто добавите геод на част от пръстите си или пък да промените класическия вид на френския маникюр.

За тези, които се чувстват по-уверени, могат също да опитат геодни върхове по примера на маникюристката Ниа Хо, която избира красив кехлибарен оттенък на фона на меко, млечно основно покритие. Или пък може да опитате негативния космически вид, където Хо рисува подобни на геода пръстени върху неутрална основа, избирайки комбинацията от зелено и златисто.

Ето и още няколко идеи за този маникюр:

***

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари