IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скарлет Йохансон иска козметичната ѝ марка да промени статута ѝ на знаменитост

5 март 2022 16 30

Актрисата говори и защо е криела двете си бременности от света

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Скарлет Йохансон има много титли – актриса, посланик на марки, продуцент, майка и съпруга. И сега тя добави още една към списъка – основател.

Най-новият ѝ проект, линия за грижа за кожата, наречена The Outset, се създава над пет години. В интервю за InStyle актрисата споделя, че въпреки че индустрията за красота е пренаселен пазар, вярва, че има място за марка като нейната.

„При нас нещата са чисти, внимателно подбрани и неусложнени, като се стремим да постигнем положителна промяна. Партнирахме си с Dress for Success, за да подкрепим жените, които работят. Работим и с One Tree Planted и всичките ни опаковки са хартиени. Мисля, че има място за марка като нашата, която иска да пренасочи индустрията по някакъв начин“, казва Йохансон.

Скарлет Йохансон

Снимка: БГНЕС

Решението да създаде собствена марка за грижа за кожата идва по същото време, когато актрисата решава да спре да дава съвети за красота, което правеше години наред с марки като L'Oreal Paris и Dolce & Gabbana. Разкрива, че вече не чувства за нужно да предава своите идеали за красота на други хора. В момента Йохансон е уверена в себе си и своята гледна точка за това какво трябва да има на пазара.

И докато много известни марки за красота изглеждат като допълнителен доход, Скарлет казва, че нейната мисия е малко по-различна. Когато за първи път обмисля да стартира компания, тя споделя, че много хора са я насърчавали да лицензира името си и да работи в рамките на вече съществуваща инфраструктура, което тя не е искала да прави. Признава, че със сигурност е щяло да бъде по-лесно, но е доволна от пътя, който е избрала.

Идеята за козметична линия произтича от опита на актрисата със собствената ѝ кожа, която описва като „проблемна“, и желанието да намери нещо чисто, ефективно и просто. Осъзнава, че има толкова много продукти, които са фокусирани върху възстановяването на кожата, което обаче я кара да бъде сурова и влошена. Актрисата споделя, че ѝ отнема много време да разбере, че задържането на влагата в кожата може да бъде и лечебен процес.

Скарлет Йохансон

Снимка: БГНЕС

След това дошъл въпросът за съставките в продуктите. „Осъзнах, че поставям много вредни неща върху лицето си, които не са полезни и за планетата“, обяснява тя. Именно затова решава The Outset да бъде чиста марка, която не съдържа аромати, парабени, сулфати, фталати, глутен и алергени. Така стига до формула, която е ботаническа алтернатива на хиалуроновата киселина.

Първоначалната колекция е доста малка, включваща само пет продукта – мицеларен антиоксидантен почистващ препарат, стягащ вегански колагенен серум, подхранващ дневен овлажнител със сквален, възстановяващ нощен крем с ниацинамид и изглаждащ крем с витамин С. Цялата линия се продава за по-малко от 55 долара.

Въпреки че ѝ е трудно да избере любимия си продукт, Йохансон казва, че обича нощния крем. „Много съм горда с него. Исках да създам нещо, което да изглежда луксозно и да има прекрасно усещане на сутринта“, обяснява тя. Всъщност пита своя съосновател и предприемач Кейт Фостър дали могат да направят лосион за тяло или крем за ръце със същата формула, но би било твърде скъпо.

Скарлет Йохансон

Колин Джост и Скарлет. Снимка: БГНЕС

И докато изборът на Йохансон е нощният крем, съпругът ѝ Колин Джост особено харесва крема за околоочен контур. „Той е първият мъж, с когото излизам, който ползва околоочен крем“, казва актрисата, добавяйки че продуктът отговаря на всичките му нужди и се шегува, че именно заради това Джост изглежда толкова добре на екран по време на участието му в предаването „Събота вечер на живо“.

Актрисата обяснява, че в един момент е мислила да добави и маска за лице към колекцията с продукти, като е използвала Колин за тестер. „Забравих да му кажа, че се самозатопля и той си помисли, че получава алергична реакция“, казва Скарлет през смях.

Животът у дома изглежда не е никак скучен за Йохансон. Тя и Джост посрещнаха първото си общо дете – Космо – през 2021 година, а дъщерята на актрисата – Роуз – е на седем години. Звездата споделя, че смехът доста често се чува в къщата им, тъй като Роуз поставя под въпрос всичко, което майка ѝ прави.

Скарлет Йохансон

Снимка: БГНЕС

Сега, когато трябва да се грижи за новородено, Йохансон е благодарна, че винаги е поддържала проста рутинна грижа за кожата. Въпреки това, тъй като все още е зима в Ню Йорк и въздухът е сух, тя се опитва да поддържа тялото си хидратирано от глава до пети.

Защо решава да скрие двете си бременности от света?

В интервю за Vanity Fair Скарлет споделя и защо не е разкрила за двете си бременности пред света. Дъщеря ѝ Роуз Дороти се ражда от брака ѝ с Ромен Дориак, а синът ѝ Космо е от сегашния брак с Колин Джост.

Въпреки че прекарва голяма част под светлината на прожекторите, актрисата успява да запази и двете си бременности в тайна. Тя обяснява решението си с това, че не е искала да се чувства под натиска на обществото и да чете коментари за тялото си.

„Исках да имам свой собствени чувства относно промяната на тялото ми. Не исках други хора да ми казват как ме виждат, независимо дали е позитивно или негативно“, споделя тя пред Vanity Fair.

Скарлет Йохансон

Снимка: БГНЕС

По време на бременността си с Космо Скарлет разбира колко много очаквания имат хората към теб. Обяснява, че дори е почувствала негативизъм към себе си от други бременни жени. „Въпреки че определено бях развълнувана да съм бременна, по същото време имах и негативни чувства заради жените около мен. Очаквах критики от мъжете, но не и от жените“, казва актрисата.

Тя споделя още, че въпреки че движението за овластяване на жените е отбелязало напредък през последните години, има неща, които все още не могат да се променят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари