IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически: Най-добрите цветове за блондинки

25 април 2022 18 00

Опитайте нещо различно този сезон

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Тъй като дните стават по-дълги и времето става по-топло, е почти невъзможно да не мечтаете за дни, прекарани сред природата, припичане на слънце и участие във всички забавни дейности, които предстоят. Но разбира се, преди официалното пристигане на лятото, може да потърсите начини за промяна във външния си вид. И ако малко приличате на нас, знаете, че малко неща са толкова удовлетворяващи, колкото преминаването към нов цвят на косата.

Докато есента и зимата са известни със своето насърчаване към по-тъмните прически, пролетта и лятото се свързват с възприемането на идеи за по-светли и по-ярки цветове. Имайки това предвид, ви представяме няколко идеи за руса коса, които да изпробвате тази пролет.

1. Луксозни кичури

През последните години звезди като Бионсе и Клои Кардашян направиха тази тенденция още по-популярна. Това е лесен и забавен начин да добавите малко допълнително разнообразие към косата си. Стилът включва вземането на предните, оформящи лицето кичури и боядисването им в цвят, различен от останалата коса.

Според фризьорите, най-популярните цветове за кичури сега са платиненорусите, въпреки че ярките нюанси като розово също набират скорост. „За да получите този вид, помолете стилиста ви да боядиса кичурите около лицето ви в контрастиращ цвят на основния ви“, казва колористът Шарън Дорма пред InStyle. Най-голям ефект ще постигнете с висок контраст, така че изберете цвят, който е поне няколко нюанса по-различен от основния ви.

2. Платинена блондинка

Вечно любим, платиненорусото е най-светлият нюанс в спектъра на блондинките. За да го постигнете, трябва да имате здраво търпение и да сте готови да избелите косата си.

Фризьорката Рита Хазан казва, че първо трябва да избелите естествения си цвят. Важно е да се отбележи, че този процес ще ви навреди с течение на времето. Причината е, че изрусителят премахва естествения пигмент на косата ви, като по този начин я превръща в почти бял нюанс. Затова след избелването трябва да използвате тонер, за да получите точния цвят, който искате.

Колкото и красиво да изглежда, платиненорусото не е за всеки. То изисква висока поддръжка, включително и често ходене до салона. Най-добре е да съчетаете цвета с тъмни корени, за да постигнете най-голям контраст.

3. Целуната от слънцето

Помислете си за цвета, който се получава, когато слънцето докосне косата ви. Точно това е този стил прическа, който ще бъде вдъхновение за тазгодишното лято. Както при платинените и по-светли руси нюанси обаче, тук резултатът може да изисква време и да ви се наложи често да ходите до салона за красота.

4. Маслена блондинка

Този стил цели постигането на ярък и кремообразен цвят на косата. Това е страхотен нюанс за хората с по-тъмен естествен цвят, защото не е нужно да изсветлявате косата си до абсолютно бяло, за да получите резултата.

Рийз Уидърспун

Снимка: БГНЕС

Ключът към този топъл и ярък нюанс е вашият фризьор да го тонизира до съвършенство. Когато отивате в салона, помолете за неутрална блондинка с топли нюанси. По този начин косата ви ще изглежда по-кремообразна и естествена.

5. Медна блондинка

Известно още като ягодово русо или прасковено русо, медното русо е един от любимите цветове на фризьорите.

Този нюанс се отличава с червеникаво-оранжеви нюанси, които постепенно се смесват в кичурите. Най-хубавото от всичко е, че прическата може да бъде пригодена въз основа на вашия тон на кожата и тип коса, така че идеята е подходяща за всеки. Дори да сте брюнетка, не трябва да преминавате към ледено русо, за да получите правилния цвят.

Никол Кидман

Снимка: БГНЕС

Що се отнася до това как да го постигнете, трябва да поискате от фризьора си топло, балансирано русо с нюанс на меден цвят.

6. Бронде

Не, не е правописна грешка.

Ако не сте готови да станете изцяло руси, но искате да се включите в тенденцията за слънчеви коси, това е идеалният цвят между русо и кафяво. Най-доброто от всичко е, че е с ниска поддръжка. Цветът работи най-добре върху брюнетки, които искат да преминат в отбора на блондинките. Ако сте естествена блондинка, ще трябва да добавите няколко по-тъмни акцента, за да задълбочите цвета.

Най-добрият начин да постигнете този цвят на косата е да поискате от вашия фризьор да ви направи балеаж с микс от кафяви и руси нюанси.

7. Златна блондинка

Наричано още медено русо, златисто русото излъчва топлина, без да е толкова ярко и светло като маслената блондинка. Това е добър избор за всеки с естествено по-тъмна коса, който иска да премине към русото.

8. Перлена блондинка

Този стил изглежда като излязъл от приказките. С блестящи розово-лилави нюанси, които изглеждат зашеметяващо, когато са уловени от светлината, това е уникален обрат на сребристо русото. Това е идеален вариант за всеки, който иска малко разнообразие и отличаване от тълпата. Розово ли е? Сребристо ли е? Никой не знае.

Подобно на платината обаче, косата ви ще трябва да бъде много, много светла, за да се постигне този резултат. Бъдете готови да изсветлите косата си до много бледожълта. Ако вашият фризьор каже, че това е възможно за вас, помолете го за равномерна, ледено руса основа, завършена с блясък на преливащо розово.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари