IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически пролет/лято: Бретон по примера на звездите

21 май 2022 15 00

Лесен начин да поддържате косата си естествена и мека

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Говорейки от опит, лошото подстригване на бретон може да съсипе цялата седмица, ако не и месеца. Да не говорим за времето, което трябва да прекарате с грозна прическа докато косата отново порасне и се завърне към обичайната си дължина. Добавянето на бретон, независимо дали е микро, мини, рамкиращо лицето или остро, може да разчупи външния вид. Затова е важно да обърнете внимание каква техника използва вашият фризьор, за да оформи прическата. Една техника, която си струва да опитате тази пролет? Бръсначът

Най-просто казано, това е интересен начин да отрежете бретона си с бръснач вместо с ножица. Бръсначът може да реже под ъгъл от 45 градуса, което създава малко по-различна дължина на бретона и премахва тежестта. Това прави краищата да изглеждат меки и тънки, за разлика от остри и тежки. Този разрез обикновено стига точно под веждите

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Това е стил, който е подходящ както за винтидж пиксито на Лили Колинс, така и за шага на Били Айлиш. Санийя Сидни се появи с такава прическа на тазгодишните Оскари, а Селена Гомес успя да съчетае къдрав лоб с бретон.

Кой може да си направи такава прическа?

Бретонът, направен с бръснач, е по-гъвкав, тъй като подхожда на множество форми на лицето, израства лесно и може да бъде оформен по няколко различни начина - встрани, разделен по средата, изправен или леко накъдрен. 

Ако искате да навлезете в тази тенденция, трябва да помолите фризьора си да използва бръснач за по-мек завършек. Това ще даде на вашия бретон множество вътрешни ъгли, движещи се в противоположни посоки. Стилът звучи абразивно, но всичко е свързано с правилната комуникация между вас и фризьора ви и общата работа към успеха. 

Всяка форма на лицето е толкова различна, независимо дали е кръгла, квадратна или друга. Най-добрата дължина на бретона, оформен с бръснач, за всички тях е около скулите. По този начин той подчертава чертите на лицето и оформя зоната около бузите. 

Какво да кажете в салона?

Не винаги е лесно да обясним точно какво искаме, когато седнем на фризьорския стол. Затова е много важно да бъдем подготвени още преди да влезем в салона. Задължително е да споменете, че искате бретонът ви да бъде оформен с бръснач и да не съгласявате, ако някой ви каже, че ефектът е същият, когато се използват ножици. Това не е вярно. 

Имайте предвид, че не всички фризьори са обучени или работят с бръснач. Важно е да попитате за тази подробност преди да си насрочите час за подстрижка. Обсъдете подробностите с фризьора си и чак тогава решете дали искате да се подложите на тази техника. 

Може ли да си направим прическата у дома?

Обичаме да прави неща у дома, но повечето фризьори препоръчват оформянето на бретон с бръснач да се прави от професионалист. Използването на инструмента изисква прецизност и е много лесно да объркате дължината, ако не работите под правилния ъгъл. 

Ако пък сте достатъчно смели да опитате у дома, ще трябва антистатичен гребен и остър бръснач. Работейки с чиста и мокра коса, отделете цялата коса, която не искате да подстрижете, и я закрепете с фиби. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Pierpoint (@emilyppt)

Започнете от центъра, прищипете малка част от косата, която ще махате, между палеца и показалеца и я издърпайте надолу към носа си. Поставете бръснача върху косата, която е точно над носа, след което бавно и внимателно се движете под ъгъл от 45 градуса. Продължавайте това, докато се придвижвате надолу към скулите, като прищипвате малки количества коса от двете страни на лицето си. От решаващо значение е да не бързате и да повдигате острието, защото това може да ви накара да отрежете твърде много коса или дори част от кожата.

Все пак, ние препоръчваме да се доверите на специалист, за да получите перфектни резултати. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари