IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически лято 2022 - 5 тенденции в подстригването

24 май 2022 18 00

Повече пластове за по-голямо разнообразие

IStockphoto

IStockphoto

Търсите ли идеи за нови прически? Освен нови стилове при боядисване, има и много интересни тенденции в подстригването. И лято 2022 е идеалното време, за да ги изпробвате. През този сезон всичко се върти около ниската поддръжка - за офиса, за морето или препичането на басейна. 

Някои прически за лято 2022 са замислени така, че ако ни  завали дъжд или бързаме за клуба след басейн, да не се суетим много около басейна. Това потвърждава и фризьора Тауни Доусън, който посочва, че обича да постригва така, че след това да не трябва стилизация. 

Прически лято 2022 - кои тенденции в подстригването да изпробвате? 

Стил „Ботичели“

Тази тенденция  е вдъхновена от италианския ренесансов художник Сандро Ботичели. И е перфектна за топлите летни дни. И бързаме да кажем, че Джиджи Хадид я обожава.

„Косата в този стил се носи изключително дълга и неструктурирана, с естествена чупливост“. Това посочва Том Смит. Фризьорът и международен колорист обяснява пред Popsugar, че ако не се сещате, може да потърсите снимки на ренесансови картини. Там жените са нарисувани с дълги коси с леки вълни, получени чрез разплитането на тяхната плитка. 

„Помолете своя стилист да запази косата ви колкото е възможно по-дълга, като смекчи всички тъпи линии и насърчи естествената й чупливост, казва Смит. И добавя, че тази прическа става и чрез поставянето на удължители. 

Ресни 

Заметнатият настрани или наклонен бретон е основна предпоставка за неангажираща със стилизиране прическа. Тя отново е на мода с възраждането на стила Y2K, който властва в момента. И така наречените ресни се срещат по-често. 

Или по-просто казано, колкото повече пластове има, толкова по-добре. Така бретонът може да е до брадичката или малко по-нагоре. Освен това този вид подстригване работи при всяка дължина.

Стил „въздушно пространство“

Той е най-универсалната тенденция за лятото. Тя има за цел да създаде лека и ефирна текстура. А предимството е, че може да се носи по най-различен начин. „Това подстригване е за премахване на тежестта... за създаване на по-ефирен вид и усещане на косата", коментира фризьорът Съни Брук. И дава пример с филирането и по-тънките долни пластове или по-къса коса в някои части. 

Прическа в стил 70-те

Едно подстригване, носещо ретро усещане и удобство. Небрежните прически след него не изискват кой знае каква поддръжка. Обикновено те се характеризират с бретон, който се състои от няколко дължини, които могат да се извият навън. Той отива както на прави, така и на по-къдрави текстури.

Освеен въпросния бретон, надолу може да има 2 или три силно филирани пластове с различна дължина. 

Боб

Подстригването на черта винаги ще се търси. Но в прическите за лято 2022, той ще е с доста затъпени краища. Дори и текстурата ви да не е от най-гладките, не се притеснявайте. Този стил изглежда добре и при тях. Важно е да знаете, че тук най-често косата е разделена на път и няма бретон.

Ето и още идеи за прически, които да разгледате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари